Erbaa'lı yazar yeni kitabında Erbaa'dan nasıl bahsetti? | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Erbaa'lı yazar yeni kitabında Erbaa'dan nasıl bahsetti?

Aynalardaki Suretimiz kitabı ile....

2016-01-09
Erbaa'lı yazar yeni kitabında Erbaa'dan nasıl bahsetti?
Erbaa'mızın yetiştirdiği yazarlardan Yaşar Koca'nın yeni kitabı "Aynalardaki Suretimiz" kitapçı raflarında yerini aldı.
Şimdiye kadar çocuk kitapları hazırlayan Koca'nın yeni deneme kitabında özellikle eski Erbaa'mıza ve kültürümüze ait pek çok ayrıntı yer alıyor.

YAZAR HAKKINDA KISA BİLGİ

Yazar, 1973 yılında Erbaa'da doğar. Kulağına ezan ve kametten sonra Selim ismini okurlar. Ailesi, sağlık sorunlarından dolayı onu doktor doktor gezdirmeye başlayınca, öleceğini sanırlar. Ya dursun, ya da yaşasın derler ve Yaşar'da karar kılarlar. Evli ve iki çocuk babası olan Yaşar koca, çocukluğunda mahallenin çocuklarını başına toplayıp onlara doğaçlama masallar anlatır. Sonraki yıllarda şiirle devam eden yazı serüveni çocuk edebiyatı ile taçlanır. Eserleri önce dergi ve gazete sayfalarında yer alır. Yeni çalışmaları Somuncu Baba çocuk dergisinde okuyucusuyla buluşmaya devam ediyor.

Yaşar Koca, hayalindeki gençliği şöyle ifade ediyor:

Dağın zirvesinden çağlayarak akan bir nehir düşünün. Önüne çıkan çalı çırpıyı ve tozu toprağı önüne katıyor, gerekirse aşılmaz gibi duran kayaları bile delip kendine yol açıyor. Sonra bu nehir, dağın eteklerine vardığında coşkusunu kaybediyor ve içinde ne varsa olduğu gibi ovaya boşaltıyor. Gençliği de böylesine coşkun akan bir nehre benzetebiliriz. Ona öyle güzel bir yol açmalıyız ki; o, kendine yol açayım derken yoldan çıkmasın.

"AYNALARDAKİ SURETİMİZ" KİTABI

Yaşar Koca, son çıkan kitabı ile bizlere bir ayna tutuyor. "Aynalardaki Suretimiz" isimli kitapta çeşitli konuları kısa ve sade bir üslupla kaleme alan yazar, arkadaşlığın tarifini şöyle yapıyor:

Arkadaşlık: arka çıkmayı, sırdaş olmayı, güven duymayı ve tabiî ki samimi olmayı gerektirir. Düştüğümüzde elimizden tutan, yanılıp yanlış bir yola girdiğimizde bizi uyaran, hatta biz uyuyor iken kendisi uyanık kalan ve yaptığı iyiliği yüzümüze vurmayan bir arkadaşlık, arkadaşlıktan da öte bir şeydir ki bunun adı dostluktur, kardeşliktir. Zaten eli dostluğa, kardeşliğe, huzur ve mutluluğa uzanmayan bir arkadaşlıkta hayır yoktur. İnsanı zararlı alışkanlıklara ve sonu gelmez pişmanlıklara sürükleyen bir arkadaşlık, aslında arkadaşlık değildir, düşmanlıktır.

"Bana arkadaşını söyle, senin kim olduğunu söyleyeyim." diye bir atasözümüz var.

Nasıl ki evden çıkmadan önce aynanın karşısında kendimize bir çekidüzen vermeden, kişisel bakımımızı yapmadan dışarı adım atmıyor isek, aynı özeni arkadaş seçiminde de göstermeliyiz; çünkü arkadaşlarımız bizim, biz de onların aynasıyız. Unutmayalım ki içinde yaşadığımız toplum, bizi bu aynalara bakarak tanıyor ve anlamaya çalışıyor.

Kitaba internetten sipariş vererek ya da kitapçılardan ulaşmak mümkün.

Sayfa Başı