ŞEHRİ BİRLİKTE YÖNETİYORUZ | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

ŞEHRİ BİRLİKTE YÖNETİYORUZ

Tek İdealimiz TOKAT...

2016-01-14
ŞEHRİ BİRLİKTE YÖNETİYORUZ

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu Tokat'ta bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarından Derneklerin yöneticileri ile Sümbül Baba Sohbetevinde bir araya geldi.

Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu daha önce ilimizdeki Oda Yönetimleri ve Temsilcileriyle bir araya gelindiğini şimdi ise Derneklerle buluşulduğunu belirtti. Başkan Eroğlu öncelikle katılımcılara şehirde şimdiye kadar neler yapıldığını özet olarak anlatacağını belirterek, "Meydan projesinde resmi prosedürün sonlarına geldik, inşallah projemiz önümüzdeki aylarda anıtlar kurulundan da geçerse yapımına başlayacağız. İnsanlarımızın yıllarca beklediği Meydan'a bir çeki düzen vereceğiz.

Niksar yoluna trafik yükünün hafifletilmesi için alt geçit projesi çalışması yapıyoruz. Alan oldukça dar lakin uygun bir proje üzerinde çalışıyoruz.
Kent Park en önemli isteğimiz. DSİ'nin yarı arazisi bize veriliyor, biz tamamını talep ediyoruz. Girişimlerimiz bu yönde ama tam sonuç alamadık. Projeye bu haliyle başlamak istemiyoruz. Bu konuyu da kamuoyunun talepleri doğrultusunda değerlendireceğiz.

Yeşilırmak kenarında Belediyeye ait Nikah salonu dahil köprünün diğer tarafında ki Lokantayı da yıktık. Kanal Tokat projesi ile şehrimize prestij katmak istiyoruz.

Gençlik Merkezlerimiz Tamamlanmak Üzere

Stadyumu yıkmak istiyoruz. Cumhurbaşkanımız ilimizi ziyarete geldiğinde bunun sözünün almıştık. Maalesef Kuzey-Güney olma şartı ile Stadyuma yer arsa tahsisi yapılamadı. Fidanlık da bulduğumuz yer ile ilgili Tarım Bakanlığından onay alamadık, yer arayışımız devam ediyor. Stadyumu başka yere nakledersek büyük bir Kent Meydanı ortaya çıkacak. Alt geçişlerle Kent Park ve Yeşilırmak kenarındaki Kanal Tokat bütünlük sağlayacak cazibe merkezi bir kent meydanı ortaya çıkacak. Bu prestij projelerimiz yanında iki adet Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezi, iki mahalle konağımızı bitirdik. Bilgi Evi faaliyette ve Gençlik Merkezi yapımı devam ediyor. Karşıyaka'da ve Mahmutpaşa da olmak üzere 2 adet Semt sahası da bu sene bitirilecek.

Bu projelerimizin yanında şehri ihtiyacı olan Temel Belediyecilik hizmetlerimize de aksatmadan devam ediyoruz. Asfaltta çok merhale kat ettik. Alt yapı sorunumuzu bir plan dahilinde gerçekleştiriyoruz. Su problemimizi gidermek için Dartaş Barajının ihalesi inşallah yılın ikinci yarısında yapılacak. Bu işler yanında Sosyal Belediyecilik de de birçok faaliyetlerimizde ufuk açtık ve açmaya da devam edeceğiz.

Aklımıza gelmeyen hususlarda sizden fikirler bizlere geliyor. Yine arazide sokak da caddede insanlar ne düşünüyor ya da herhangi bir çalışmayla ilgili ne gibi eleştiriler var? Belki bunları bir vesileyle görmüş oluyoruz. Diğer taraftan da kendi yaptığımız çalışmalarda bu vesile ile anlatmaya fırsat buluyoruz. Bu toplantımızın amacı doğruyu bulmak ve o doğru etrafından gereken ne ise onu yapmak.

Belediyemizin çalışmalarını dört bölüme ayırdık;
1.Temel Belediyecilik çalışmaları,
2.Şehir planlaması, İmar ve Şehrin gelişebilecek alanlarını veya bu alanların rehabilitasyonu,
3.Kültür-Sosyal Belediyecilik,
4.Vizyon Belediyecilik; bu şehre vizyon katacak eserleri ortaya çıkarmak ya da şehirde daha büyük işlere imza atmak.
Başkan olmadan önce adaylık olma dönemlerimizde de bu dört kısımda 58 proje ortaya koyduk. Bunlardan şu ana kadar 30'a yakınını tamamladık. Ancak büyük diyebileceğimiz Meydan projesine ait geçiş projesi, Tokat Kent Park Projesi, Kültür Merkezleri, Belediye hizmet binası yapmak gibi birçok konular ile alakalı ise yaptığımız çalışmaların, attığımız adımların burada paylaşmanın doğru olacağı kanaatindeyim.

Tek İdealimiz TOKAT

Burada hiçbir siyasi fikir için, ideali için, idealizmi için bir araya gelmedik, tek idealimiz Tokat ve Tokat'ın daha iyi daha güzel olması, geleceğimiz dediğimiz çocuklarımıza daha güzel bir şehir bırakabilmek. Bunun yolu da bizlerden geçiyor. Çünkü bu şehir bunu hak ediyor diye düşünüyorum. Gelin hep beraber düşünelim, hep beraber bir şeyler ortaya koyalım, hep beraber ve birlikte hareket edelim ve bu mutluluğu birlikte yaşayalım." dedi.

Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu konuşmasından sonra STK Temsilcilerine tek tek söz hakkı vererek onların düşüncelerini dinledi.
İlk olarak Tokat Çevre Kültür Derneği Temsilcisi GOÜ Öğretim Görevlisi Ahmet Hakan Yardım söz aldı. Yardım yaptığı konuşmada, "Bu toplantıdan haberdar edildiğimiz andan itibaren bizde dernek olarak buraya ne katkı sağlayabiliriz diye düşündük. Ama şunu da gördüm ki Sayın Başkanımızın yapmış olduğu; Kentimiz, Şehir Kimliğimiz ve Kültürümüz konusunda ortak şeyleri düşünüyoruz. Şehrimizin; Çevre ve Şehircilik, kültür ve eğitim, Gençlik ve Spor olarak Belediyemizin farklı ve temel görevleri dışında ki alanlarda hizmet üretmeye gayretini çok takdirle karşılıyorum.

Bu arada 26 Haziran Kültür Sarayına alternatif olarak bir Kültür merkezine ihtiyacımız olduğunu belirtmek isterim. Bir diğer taraftan küçük sanayide Tokat'ın kaderini etkileyecek bir proje gerçekleştiriliyor. Burada istihdam edilecek insanların yetişmesi için çok ciddi eğitim çalışmalarına ihtiyaç var. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gazi Üniversitesinin yürüttüğü eğitim programlarına benzer programlar bizim şehrimizde de icra edilebilir. Bu tür çalışmaların önemli olduğuna inanıyorum. Hepinize saygılar sunuyorum." dedi.

Türk Hava Kurumu Tokat Şube Başkanı Veli Gökyıldız ise, "Türk Hava Kurumu Havacılık Vakfı Genel Yönetim Kurulu üyesiyim ve Tokat Şube Başkanlığının görevini yürütüyorum. Öncelikle Tokat'ta ilk defa Sivil Toplum kuruluşları bu güzide topluluğu bir araya getiren başta Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum ki; birçok arkadaşlarımızla da burada tanışıyoruz ve görüşüyoruz. Memleketimizin geleceği hakkında bilgi alışverişinde bulunuyoruz.

Bu memlekette herkes ‘Bir dikili ağacım bile yok' deyimini kullanır. Belediye Başkanlığımız önderliğinde bir arazi belirtilerek özellikle yeni evlenen çiftlerimizin nikâhı kıyılmadan önce bir dikili ağacı olması için bir fidan verilerek dikilmesini ve hiç değilse evlilik yıldönümlerinde de bu ağacı sulamalarını isterim. Sayın Başkanıma saygılar sunar ekibi ile birlikte çalışmalarınızdan dolayı da başarılar dilerim.
Sayın Başkanımızdan şunu öğrenmek istiyorum Tokat; Tarım şehri midir, Sanayi şehri midir, Turizm şehri midir? Gelecek nesiller Tokat'tan umutlu olacak mı?

Göç veren bir Tokat olmuş. Projelerle göç alacak mı? Elbette ki belediyemiz alt yapı yapacak, şehri güzelleştirecek ama istihdam yaratacak projeler ortaya koyacak mı öğrenmek isterim." Sorularını yöneltti.

Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, toplantının can alıcı noktasının söylendiğini ifade ederek, teşekkürlerini iletti.

Başkan Eroğlu bu şehrin tarım, tarıma dayalı sanayii ve turizm alanında ilerlenmesi gerektiğini bunun yanında yine Üniversitemizin öğrenci sayısının artırmasının gerekliliğini ve birde yaşanabilir bir şehir yapmak için şehircilik anlamında Belediyemizin de önemli adımlar atılmasının sağlanması gerektiğini dile getirerek, "Tokat'ın en önemli problemi ulaşım kanalları olduğunu düşünmekteyim. Şuan Tokat'ta havayolu ulaşımı var ancak istenilen seviyede değil. Tarım da iyi olabiliriz fakat profesyonel tarım yapmıyoruz. Turizm alanında Tokat'ın doğal güzellikleri, kültürü farklı inanç grupları gastronomisi var. Bunları biz biliyoruz ancak ne kadar insan biliyor meçhul. İki aya yakın bir zamandır her mahallede değerli hanımefendilere kısa bir gezi yaptırıyoruz. Çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Bir diğer konu olan fidan dikmeyle ilgili de öncelikle şuan burada bulunan arkadaşlarla birlikte bir ağaç dikme çalışması yapabiliriz." dedi.

Daha sonra söz alan Tokat Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Sezai Işkın, "Günümüzde uyuşturucu, sigara gibi kötü alışkanlıklar ve sanal alemin çok küçük yaşlarda girdiği bir ortamda çocuklarımızın sporla tanışmasının sağlam bir nesil yetiştirmek amacı için önem arz ettiğini düşünüyorum. Amatör Spor Kulüpleri olarak semt sahalarının bölgelere dağıtılmasını istiyoruz. Ayrıca her ailede en az bir kişinin spor yapmasını ve yürüyüş yollarının yapılmasını istiyoruz. Amatör Spor Kulüpleri adına amatör sporcu evleri yapılmasını arz ediyoruz. Amatör Spor Kulüpleri adına teşekkür ediyorum" dedi.

Tokat Arama Kurtarma Derneği adına Abdurrahman Keser'de şehre dair 4 adet projesini Başkan Eroğlu'na teslim etti.
Müteahhitler Derneği Başkanı İbrahim Bülbül'de, Tokatlıyım diyenin Tokat'a yatırım yapması gerektiğini vurguladı.

Toplantısın sonunda ise Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu katılımcılara teşekkür ederek, "Bizim Semt Spor Kompleksi projemiz bitti. Kültür merkezimizin yanında 4000- 4500 m2'lik alanda spor kompleksi çalışmamız olacak. Ayrıca Yetiştirme Yurdu arkasında 5500-5600 m2 bir spor kompleksi çalışmamız var. İçinde çim saha, kaykay pisti, basketbol ve voleybol sahaları yine 350-400 metrekare kapalı bir alan bilardo ve satranç ekipmanları ile çocukların oynayabileceği bodrum katında giyinme odalarının olacağı iki kompleksi bitirerek belki önümüzdeki üç yıl içerisinde iki adet daha kompleks yapabiliriz." dedi.

Sayfa Başı