Erbaa'da Osmanlı Heyecanı | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Erbaa'da Osmanlı Heyecanı

Osmanlı Devletinin 717. kuruluş yıl dönümü sebebiyle

2016-01-29
Erbaa'da Osmanlı Heyecanı

Tokat'ın Erbaa ilçesinde Osmanlı Devletinin 717. kuruluş yıl dönümü sebebiyle Osmanlı Haftası Etkinliği düzenlendi.

Erbaa Belediyesi tarafından Osmanlı Devletinin kuruluşunun 717. kuruluş yıl dönümü sebebiyle üç gün sürmesi planlanan Osmanlı Haftası Etkinlikleri başladı. Osmanlı Haftası Etkinlikleri Cuma namazından sonra Büyük Camii önünde oluşturulan kortejle başladı. Erbaa Fatih Anadolu Lisesi tarafından kurulan Mehteran-i Fatihan Mehter Takımının marşları eşliğinde devam eden korteje, Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir, Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, protokol üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

FUTBOLCULAR FES TAKIP YÜRÜDÜ

Bölgesel Amatör Lig 4.Grupta lider olarak mücadele veren Erbaaspor kulübü futbol takımı Osmanlı Haftası Etkinliklerinde fes takarak etkinlik kortejine katıldı. Üzerine Osmanlıca futbol terimlerinin yazılı olduğu dövizlerle yürüyen futbolcular vatandaşların ilgi odağı oldu. Çarşı Cami Şadırvanı önünde Ahilik Duasının yapılmasının ardından 717 adımda Osmanlı Yürüyüşünün gerçekleştirildiği etkinliklerde daha sonra etkinliklerin yapılacağı alana geçildi. Kar yağışı ve soğuk havaya rağmen meydanı dolduran vatandaşlar Mehter Takımının çaldığı marşları ilgiyle takip etti. Boza, Osmanlı Macunu, Osmanlı Şerbeti, Kumda Kahve ve keşkek ikramıyla süren etkinliklerde Okçuluk gösterileri de gerçekleştirildi. Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir ve Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım'ın da katıldığı gösterilerde ayrıca Osmanlı Arşivlerinden derlenen Erbaa belgelerinin sergilendiği sergiler ve Osmanlı geleneklerine uygun şekilde inşa edilen Osmanlı Sokağı gezildi.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL'UN OZANI ERBAA'DA

Diriliş Ertuğrul dizisinde söylediği "Sefer Düştü Gürcistan'a" isimli türküyü söyleyerek büyük beğeni toplayan Ozan İrfan Gürdal Osmanlı Haftası Etkinlikleri sebebiyle meydana kurulan otağ çadırında eserlerini seslendirdi. Bu yıl ikincisini düzenlediklerini ifade eden Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım "Bir ağaç nasıl köküyle var ise biz de etrafımızdaki bir sürü oyuna karşı, kötü zihniyetlerin ülkemizi ele geçirmesine karşı bizim ortaya koyacağımız irade özümüzdür. Bu Orta Asya'ya kadar gider, Mekke'ye, Medine'ye kadar gider. Bu Selçukluya kadar Osmanlıya kadar gider. Biz bir taraftan burada vatandaşlarımızı fazla gürültü yapmadan eğlendiriyoruz. Hem de eğlendirirken ortaya koyduğumuz tema ile öğretiyoruz. İnşallah vatandaşlarımız da burada gördükleri adetleri hayatlarının bir köşesine koyacaklar. Tekrar kendilerini hatırlayacaklar. Öz kültürünü kökünü hatırlayacaklar. Biz fırtınaya karşı dirençli olacağız. Bir olacağız, diri olacağız, iri olacağız, kuvvetli olacağız. Bizim ecdadımız bu şekilde diri oldu, iri oldu." dedi.

Sayfa Başı