ERBAA'DA BİR İLK... | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

ERBAA'DA BİR İLK...

TEPEŞEHİR YBO ZEKÂ ATÖLYESİ AÇILDI...

2016-02-12
ERBAA'DA BİR İLK...

TEPEŞEHİR YBO ZEKÂ ATÖLYESİ AÇILDI...

ENDERUN'DAN İLHAM ALDIK...

ZEKÂ ATÖLYESİ HAKKINDA
Okul öncesinden 8. sınıfa kadar, bütün öğrenciler sıra dışı tasarımıyla kendilerine farklı bir dünyanın kapılarını aralayan zekâ atölyesinde; akıl oyunları, sıra dışı düşünme ve düşünme eğitimi dersleri ile zekâ potansiyellerini en üst düzeyde kullanmayı öğreniyorlar. Zekâ atölyesinde; Amerika, Güney Kore, Japonya ve Almanya gibi ülkelerden temin edilen, her biri lisanslı akıl oyunları ve eğitim materyallerini kullanıyorlar.
ATÖLYE İÇERİKLERİ VE DERS PROGRAMI
Bütün öğrenciler paket program eğitimine tabidir. Yaş gruplarına uygun olan eğitimlerden faydalanmaktadır. Akıl ve zekâ oyunları eğitmenliği eğitimi almış öğretmenlerimiz eğitim vermektedir.
TEPEŞEHİR YBO ATÖLYE EĞİTİMLERİ
Atölyelerde öğrenciler yaş gruplarına göre kategorize edilir. Öğrenci kontenjanı 12'dir. Atölyenin sonunda öğrencilere "Katılım Sertifikası" verilir. Öğrencilerin eğitim aldığı süre boyunca yine periyodik olarak ailelere danışmanlık hizmeti verilir. Atölye eğitimleri boyunca psikolojik danışmanımızla çocuklarınızın genel durumları hakkında görüşme yapabilecek ve yol haritası edineceksiniz.
ZEKÂ ATÖLYESİNİN AMACI NEDİR?
Zekâ atölyesinin hazırlanma amacı, insanda var olan potansiyelin bütün yönleriyle ortaya çıkarılabilmesidir. İnsanı diğer varlıklardan ayıran en önemli yeteneklerden birisi de aklını kullanabilmesidir. Zekâ potansiyeli insana bahşedilmiş olağanüstü bir nimettir. İnsan, beyin potansiyelini kullanarak problemlerini çözer, sıra dışı fikirler ortaya koyar, hayatını kolaylaştıracak eserler üretir. Zihinsel Gelişim Eğitimiyle öğrencilerimizin problem çözme, analiz, sentez, düşünme, üretkenlik gibi temel zihinsel beceriler kazanmaları hedeflenmektedir.
ZEKÂ ATÖLYESİNE NASIL BAŞVURU YAPILIR?
Tepeşehir YBO Zekâ Atölyesine katılmak isteyenler (4-14 yaş arası ilimizdeki tüm öğrenciler) Tepeşehir YBO'nun web sayfasında bulunan başvuru formunu doldururlar. Daha sonra aileye dönüş yapılarak ön kayıt işlemleri gerçekleştirilir. Öğrencilerin değerlendirilmesi Tepeşehir YBO Rehberlik Servisi ve Erbaa RAM tarafından yapıldıktan sonra üstün zekâlı öğrencilerin kesin kayıt işlemleri yapılır.

Sayfa Başı