20 bin FİDAN 20 bin CAN | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

20 bin FİDAN 20 bin CAN

Tokat Belediyesi'nce başlatılan ....

2016-02-16
-- --
20 bin FİDAN 20 bin CAN

Tokat Belediyesi'nce başlatılan "20 Bin Fidan 20 Bin Can" kampanyası çerçevesinde 2 bin çam fidanı düzenlenen törenle dikildi.
Bedestenlioğlu Mahallesindeki törende konuşan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, geçen yıl 13 bin 800 fidanı toprakla buluşturduklarını hatırlattı.
Bu yıl 20 bin fidan dikmeyi hedeflediklerini belirten Eroğlu, "Geçtiğimiz yıl başlattığımız toplu ağaç dikimlerine bu yılda devam ediyoruz. Geçen yıl 10 Bin fidanı toprakla buluşturalım sloganıyla yola çıktık ve 2015 yılında 13.800 adet ağaç diktik. Bu yıl ise sloganımızı ‘20 Bin Fidan 20 Bin Can olarak' belirledik ve inşallah 20 Bin fidanı toprakla buluşturacağız. Bugün 2 bin fidanı toprakla buluşturuyoruz ve bundan sonra da bu fidanları hep birlikte korumanın gayreti içerisinde olacağız.
Çocuklar bizim geleceğimiz, bizler burada sizlerle beraber bu güzel duyguyu yaşamaktır. Doğa hepimize emanet. Çevremizi temiz tutmak, ağaçlarımızı korumak hepimizin görevi. Yarının büyükleri, yetişkinleri sizler olacaksınız. Sizlerle bu ülke daha güzelleşecek ve yeşerecek. Bu ülke sizlerin ellerinde çok daha güzel noktalara gelecektir. Bugün burada tüm öğrencilerimizin birer dikili ağacı olacak. Yeşil bir Tokat için hep birlikte ormanlara sahip çıkalım" dedi.
Konuşmanın ardından 2 bin çam fidanı toprakla buluşturuldu.
Törende, öğrencilere Tokat Belediyesi tarafından çocuklara yönelik çevre bilincini aşılamak amacıyla özel hazırlatılan Tohum kitabı hediye edildi. Tohum kitabının kapağında bulunan; domates, çiçek ve karaçam tohumunun öğrenciler tarafından dikilerek yetiştirilip toprakla buluşturulması hedeflendi. Başkan Eroğlu, ‘bu fidanları dikerek gençlere fidanlarınızla birlikte büyürsünüz inşallah' temennisinde bulundu.
Dikilen her ağaç yılda 12 kg. karbondioksit emiyor ve bir ağaç ömrü boyunca 1 ton karbondioksiti bertaraf ederek doğayı koruyor.

Sayfa Başı