YA ÖĞRENCİLER OKULDA OLSAYDI | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

YA ÖĞRENCİLER OKULDA OLSAYDI

Tokat'taki Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin....

2016-02-23
YA ÖĞRENCİLER OKULDA OLSAYDI

Tokat'taki Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin arka kısmında genellikle otopark olarak kullanılan ancak Harita Tapu Kadastro Dersi için öğrencilerin zaman zaman yaptığı 3 metre yüksekliğindeki istinat duvarı çöktü. Olayda yaralanan olmadı.

Olay, dün saat 17.30 sıralarında Devegörmez Mahallesi'nde bulunan Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde meydana geldi. Lisenin arka bahçesindeki istinat duvarı anda çöktü. Yaklaşık 3 metre yüksekliğindeki duvarın çöküş esnası sırasında savrulan taşlar otoparkta bir öğretmene ait otomobilin küçük çapta hasar görmesine neden oldu. O sırada okulda bulunan yöneticiler duvarın çökmesi ile birlikte dışarı çıkarak durumu yetkililere bildirdi. Bu sabah okula gelen görevliler yıkılan duvarın üst tarafından bulunan yola şerit çekerek önlem aldı. Yıkılan duvarda zaman zaman öğrencilerin harita tapu kadastro dersi dolayısıyla ölçüm yaptıkları ifade edildi.

"İYİ Kİ ÖĞRENCİLER BULUNMAMIŞ"

Mahalle muhtarı Osman Saldırıcıer, okul duvarının dün akşam saatlerinde çöktüğünü anlatırken, şöyle dedi:

"Öğretmen arkadaşlar arabalarını buraya park ediyorlardı, mesai saati sonuna yakın bir saate denk geldiği için herhangi bir hasar olmadı. Daha önce okul idaresi, duvarın yıkılabileceğini gerekli mercilere iletmişti. Çünkü duvarın arası açılmıştı. Onlar da 'Bugün, yarın yapacağız' derken geçiştirdi. Öğrenciler genellikle ön tarafta bulunuyor. Burada bazen harita tapu kadastro dersi var, burada ölçüm yapıyorlar. İyi ki öğrencilerin bulunduğu bir zamanda yıkılmadı."

Mahalle sakinlerinden Osman Daba ise, "Teneffüs saatinde olsaydı faciaya sebep olabilirdi" diye konuştu.

Sayfa Başı