ODA MECLİSİNDE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

ODA MECLİSİNDE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Tokat Ticaret ve sanayi Odası Meclis Toplantısı...

2016-03-02
ODA MECLİSİNDE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Şubat Ayı Meclis Toplantısı'nda Güneş Enerjisi Sistemleri, İPARD Destekleri ve TEKNOPARK'ın yapısı ve işleyişi ile ilgili bilgilendirme sunumları gerçekleştirildi.

Tokat Ticaret ve sanayi Odası Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Ali Özer Başkanlığı'nda toplandı. 24 kişilik Oda Meclisinin Şubat Ayı Olağan toplantısında konularında uzman 3 isim tarafından bilgilendirme sunuları gerçekleştirildi. İlk sunum TEKNOPARK'ta Mente firması üzerinden Güneş Enerjisi Santralleri üzerine çalışmaların sürdüren Bilgisayar Mühendisi Turgut Coşkun tarafından gerçekleştirildi. Güneş Enerjisi Santralleri üzerine ön bilgilendirme yapan Coşkun, bu santrallerin izin süreçleri ve İPARD destekleri ile ilgili genel bir sunu gerçekleştirdi. On-Grid sistemler üzerinde yoğunlaşan ve bu sistemin işletmeler için karlılık getiren bir sistem olduğunu dile getiren Coşkun, maliyetlendirme ve yatırım şartlarıyla alakalı teknik ve bilimsel bilgileri de Meclis Üyelerimizle paylaştı.

Toplantıda sunum yapan ikinci isim ise Tokat Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Fevzi Çiçek tarafından yapıldı. Hem GES'lere İPARD üzerinden verilen destekler hem de TKKD'nin diğer destekleriyle ilgili geniş bir sunum gerçekleştiren Çiçek, kendisine yöneltilen soruları da cevapladı. Çiçek, İPARD II Programında 3 ana sektöre destek verilmeye devam edildiğini söyledi. İlki tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar, ikincisi tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ile ilgili fiziki varlıklara yönelik yatırımlar ve üçüncüsü çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme olarak belirlenen sektörlerle ilgili ne gibi desteklerin verilebileceğine dair yapılan sunum Meclis Üyelerimiz tarafından büyük ilgi gördü. Çiçek; kamu kurumları hariç, 65 yaşın altındaki gerçek ve tüzel kişilerin bu desteklere başvurabileceğini söyleyerek; bir konunun altını çizdi. Çiçek; "Bir tüzel kişilikte kamu kurumunun ortaklığı olabilir ama bu ortaklık oranı %25'i geçemez." dedi.

Meclis Üyelerine özel olarak gerçekleştirilen üçüncü sunum ise Odamızın da ortağı olduğu, Tokat'ta Üniversite-Sanayi İşbirliğinin gözbebeği olan TEKNOPARK tarafından yapıldı. TEKNOPARK Müdürü Prof.Dr. Ahmet Fenercioğlu tarafından yapılan sunumda kurumun işleyişi, yönetim ve organizasyon yapısı ve mevcut durumuyla ilgili bilgiler verildi. Fenercioğlu; teknoparkların inovasyona ve Ar-Ge'ye dayalı şirketlerin kurulmasını teşvik eden ve onlara yüksek nitelikli ofis alanları ve destek hizmetleri sunan organizasyonlar olduğunu söyledi. Sunumu sonrasında Meclis Üyelerimizin sorularını da yanıtlayan fenercioğlu, toplantı bitiminde aynı zamanda TEKNOPARK Yönetim Kurulu Üyesi olan Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arat'a teşekkür etti. TEKNOPARK'ın tüm çalışmalarına Tokat TSO'nun büyük destek verdiğini belirten Fenercioğlu, yapılan en son desteğin ise Oda adına TEKNOPARK'ta istihdam edilen personel desteği olduğunu söyledi.

Yapılan sunumlar sonrasında Oda Meclisi, Ali Özer Başkanlığı'nda Olağan Toplantısını gerçekleştirdi.

Sayfa Başı