Patlamada Hayatını Kaybeden Üniversiteli Genç Toprağa Verildi | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Patlamada Hayatını Kaybeden Üniversiteli Genç Toprağa Verildi

Tokat'ın Turhal ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

2016-03-15
Patlamada Hayatını Kaybeden Üniversiteli Genç Toprağa Verildi

Ankara'da 2 gün önce meydana gelen bombalı saldırıda yaşamını yitiren 37 kişiden biri olan üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Kerim Sağlam, memleketi Tokat'ın Turhal ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Turhal ilçesinde yaşayan Hüseyin ve Fatma Sağlam çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü son sınıf öğrencisi olan Kerim Sağlam, annesi Fatma Sağlam'ın Ankara'da yaşayan ablası Pınar Sağlam'ı ziyaret etmesi üzerine, Eskişehir'den başkente gitti. Sincan ilçesinde yaşayan ablasının evine gitmek için Kızılay'da otobüs durağında bekleyen Kerim Sağlam, burada meydana gelen bombalı saldırıda yaşamını yitirdi.

Ankara'da Adli Tıpta yapılan işlemlerin ardından talihsiz gencin cenazesi, dün akşam karayolu ile ilçenin Ray Mahallesi'nde bulunan cemevinin cenaze morguna kaldırıldı. Sabah saatlerinde cemevi önünde düzenlenen tören öncesi baba Hüseyin Sağlam taziyeleri kabul etti. Oldukça bitkin görüldüğü gözlenen baba Hüseyin Sağlam'a, Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat Jandarma ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, CHP Milletvekili Kadim Durmaz başsağlığı diledi. Baba Hüseyin Sağlam Vali Can'a, oğlunun annesi ve ablasını görmek için eğitimini sürdürdüğü Eskişehir'den Ankara'ya gittiğini ve ikinci günde arkadaşıyla akşam yemeği sonrası eve dönerken yaşanan saldırıda hayatını kaybettiğini açıkladı.

"BEN ÖLEYDİM KARDEŞİM"

Alevi dedesi tarafından alınan helalliğin ardından gözyaşlarını tutamayan anne Fatma, ablaları Pınar ve Damla Sağlam tabuta sarıldı. Oğlunun tabutuna elleri ile severek 'yavrum' diye gözyaşı döken anne Fatma Sağlam'ı yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Abla Damla, 'Ben öleydim kardeşim ben öleydim', diğer ablası Pınar Sağlam ise, 'Kerim' diye gözyaşı döktü. Cenaze daha sonra Turhal Belediyesiöne ait cenaze aracına konuldu. Bu sırada oğlunun tabutunun peşinden ayrılmayan anne Fatma Sağlam, "Yavrum İtalya'ya gidecektin, mekanın cennet olsun yavrum" dedi. Cenaze daha sonra şehir mezarlığına götürüldü. Burada İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar tarafından kılınan cenaze namazına il protokolü ve Kerim Sağlam'ın ailesi, yakınları ve yüzlerce vatandaş katıldı. Cenaze sırasında tabutun başına Türk bayrağı konuldu, anne Fatma Sağlam ve kız kardeşlerinin ise ayakta durmakta güçlük çektikleri görüldü. Kılınan cenaze namazının ardından Kerim Sağlam burada toprağa verildi.

Bu arada okulunda oldukça başarılı olduğu öğrenilen Kerim Sağlam'ın öğrenci değişim programı kapsamında yakın zamanda İtalya'ya gitmeye hazırlık yaptığı öğrenildi.

Sayfa Başı