AVRUPA ŞAMPİYONLARINDAN ZİYARET | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

AVRUPA ŞAMPİYONLARINDAN ZİYARET

Tokat’ın gururu güreşçilerimiz...

2016-03-17
AVRUPA ŞAMPİYONLARINDAN ZİYARET

Tokat ValiSİ Cevdet Can, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda "Altın Madalya" kazanan Soner Demirtaş ile "Gümüş Madalya" kazanan Mustafa Kaya'yı İle birlikte İl Müdürü Cemil Çağlar ve Sporcuların ailelerini makamında kabul etti.

8-13 Mart 2016 tarihleri arasında Letonya'nın Riga kentinde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 74 kiloda mücadele eden Soner Demirtaş "Altın Madalya" ve 65 kiloda mücadele eden Mustafa Kaya ise "Gümüş Madalya" kazandı.

Tokat Sporcu Eğitim Merkezi'nde yetişen ve başarıdan başarıya koşan Soner Demirtaş ile Mustafa Kaya, Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda elde ettikleri başarılarla şehrimizi ve ülkemizi gururlandırdı.

74 kiloda mücadele eden Soner Demirtaş, final müsabakasında Azeri Cebrail Hasanov ile karşılaştı. Rakibini verdirdiği ihtarlarla 2-1 mağlup eden milli güreşçi, Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Soner Demirtaş böylece, Avrupa Şampiyonası'nda kariyerinin ilk altın madalyasını elde etti.

Tokat'ın gururu güreşçilerimizi altınla ödüllendiren Vali Cevdet Can, Tokat'tan yeni şampiyonlar çıkacağına inandığını ifade ederek, "Allah, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonluklarını da nasip etsin. Arkanızdan gelen yeni nesil de sizleri örnek alacaktır" dedi.

Tokat'ın bir güreşçi yatağı olduğunu dile getiren Vali Cevdet Can, "Yatak güzel olunca, şampiyonlar da çıkıyor elbette. Buradaki en büyük güç ailelerinin desteği ve devletimizin imkanlarının kendileri için seferber edilmesidir. Tokat, yeniden atağa kalkacaktır. Şampiyonlarımız bunun en önemli göstergesidir" dedi.

Tokat Valisi Cevdet Can ziyaret programında Çat Beldesine Avrupa Şampiyonu Milli Güreşçimiz Soner Demirtaş'ın adının verileceği bir Sporcu Eğitim Merkezi yapılacağı müjdesini verdi.

Güreşçilere ziyaretlerinde yetişmelerinde emeği geçen hocaları, sporcu arkadaşları ile Çevreli ve Çat Derneği temsilcileri eşlik etti.

Sayfa Başı