ERDEF KÜLTÜR GEZİLERİNE BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİ | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

ERDEF KÜLTÜR GEZİLERİNE BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİ

Erbaa Dernekler Federasyonu Erbaa Gezisi Kapsamında....

2016-04-02
ERDEF KÜLTÜR GEZİLERİNE BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİ

İstanbul'da bulunan Erbaa Dernekler Federasyonu (ERDEF) Kültür gezileri kapsamında İstanbul'dan Erbaa ve Köylerine gezi düzenledi.25 Mart Cuma Akşamı 50 kişilik bir kafileyle İstanbul'dan Erbaa'ya hareket eden Erdef Yönetimi ve Dernek Başkanları ilk olarak Erbaa Akça Köyünde Akça Derneği tarafından kendileri için hazırlanan kahvaltı programına katıldılar.

Daha sonra tarihi 11.yüzyıla dayanan Silahtar Ömer Paşa Camiini ziyaret ederek öğle namazını burada kılan başkanlar Camiinin tarihi ve maneviyatı hakkında bilgi aldılar.

Buradanda Erbaa Koçak Köyüne geçen Başkanlar önce köy meydanında Koçaklılarla biraraya gelip muhabbet edip çay içtiler.

Akebinde Behrullah Efendi ve Doğanşah Baba türbelerini ziyaret ederek buradaki Evliyalar hakkında Köy İmamı Mahmut Demir'den ve Koçak Köyü Dernek Başkanı Nurhan Apaçık'tan bilgi aldılar.

Köy ziyaretlerinden sonra Erbaa'ya hareket eden Başkanlar Erbaa Cumhuriyet Meydanında STK'lar tarafından düzenlenen Erbaa Yaprağı konulu basın açıklamasına katıldılar.Erdef Başkanı Fevzi Akbulut yaptığı konuşmada Erbaa Yaprağının tadı ve önemi hakkında bilgiler vererek Tescil konusunda Erbaa Yaprağı isminin kullanılması için elimizden gelen çaba ve gayreti sarfedeceğiz dedi.

Bu programdan sonra kendi köy ve akraba ziyaretlerine giden Başkanlar pazar günü Erbaa Belediye Başkanının vermiş olduğu yemekte Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım,Erbaaspor Başkanı Bülent Uzun ve Erbaa Ticaret Odası Başkanı Gökalp Çoşkun ile Erbaa üzerine istişare yaptılar.

Yemekten sonra Erbaaspor - Termespor maçıni izlemek için Stada geçen Başkanlar burada Erbaaspor taraftarına bir jest yaparak Erbaaspor ve Erdef yazılı 5000 adet fuları seyircilere dağıttılar. Heyecan dolu bir 90 dakka izledikten sonro futbolcularada ayrı bir jest yapan Erdef Federasyonu özel yaptırdıkları Erbaaspor formalarını futbolculara takdim ettiler.Hatıra fotoğraflarının çekiminden sonra stad önünde otobüse binerek İstanbul'a geri döndüler.

Erbaa Dernekler Federasyonu büyük bir aile olduğunu bu organizasyondada birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek göstermiş oldu.En kısa zamanda bu gibi kültür gezilerinin devam edeceği bildirildi.

Erbaa Dernekler Federasyonu yönetimi düzenlenen bu programa katkılarından dolayı Beylikdüzü Belediye Başkanı Sn.Ekrem İmamoğlu'na,Tokat Milletvekili Kadim Durmaz'a, Beylikdüzü Apartman görevlileri Dernek Başkanı Ahmet Uzun'a ve tüm katılımcılara teşekkür ederiz dedi.

Sayfa Başı