HALK OTOBÜSLERİ YENİLENİYOR | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

HALK OTOBÜSLERİ YENİLENİYOR

Cumhuriyet Meydanı'ndan S.S 3 Nolu Özel Halk Otobüsleri

2016-04-08
HALK OTOBÜSLERİ YENİLENİYOR

Başkan Eroğlu:
- Dünya Kenti Tokat için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kırmızı olan minibüslerin rengini Tokat'ın yeşili ile anılması nedeniyle yeşil olmasına karar verdik.
HALK OTOBÜSLERİ YENİLENİYOR
Cumhuriyet Meydanı'ndan S.S 3 Nolu Özel Halk Otobüsleri tarafından düzenlenen programda yenilenen yüzleri ile midibüsler halka tanıtıldı. Şehir İçi Halk Otobüsleri Yeni Araç Tanıtım Töreninde konuşma yapan S.S 3 Nolu Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Kaya Dede, 90 adet araç filosunun yüzde 40'ının değiştirerek 2 adet engelli rampalı araç sayısını 12'ye çıkardıklarını söyledi. Kentin tek ana caddesinde yaşanan trafik yoğunluğu nedeni ile seferlerini zamanında tamamlayamadıklarını ifade eden Başkan Kaya, vatandaşların yüzde 60'nın tek başına kendi özel araçlarında seyahat ettiğine dikkat çekti.
Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu ise konuşmasında kırmızı olan minibüslerin rengini Tokat'ın yeşili ile anılması nedeniyle yeşil olmasına karar verdiklerini ifade ederek, "Şehirde yaşayan insanların vizyonu bizim de vizyonumuzdur. Hedef koyarken, hedeflerimizi hep yüksek ve büyük tuttuk. "Dünya Kenti Tokat", "Marka Şehri Tokat" için emin adımlarla devam ediyoruz. Bu şehirde yaşayan herkesin bu taşın altına elini koyması gerekiyor. Bizler bu doğrultuda şehrimizi geliştirirken diğer taraftan da somut anlamda şehrimize dokunuşlar yapmaya başladık. Şehrimizin kaldırımlarını bir baştan bir başa değiştirdik ve aydınlatmalarımızı Ak Zambak motifi ile süsledik. Yine kent mobilyalarıyla birlikte birçok alanda şehrimizin estetiğini geliştirdik.
Bugün taşımacılık çalışması yapanların bu şehrin ihtiyacını giderirken diğer taraftan da şehre ilk gelenlerin dikkatini çekmektedir. Göreve başladığımızda Tokat'ta araçlarımızın yenilenmeye ihtiyacı var demiştik. Öncelikle 25 aracımızı yeniledik. Kırmızı minibüslerimizin rengini değiştirerek yeşilin en güzel tonunu bu renge dönüştürdük. İnşallah Mayıs ayı sonu itibariyle tüm araçlarımız bu renge dönüşecek. Ayrıca şoförlerimize yönelik iki gün boyunca çeşitli zamanlarda bizimde katıldığımı kişisel gelişim kursları düzenledik. Bugün çok daha iyi yerlerdeyiz. Özel Halk otobüslerimizin eksiklikleri varsa her zaman çözüm bulmaya devam edeceğiz. Çok daha güzel hizmetler verme anlamında azim ve gayretlerine devam edecekler" diye konuştu.
Midibüslerin araç takip sistemi sayesinde saat kaçta hangi durakta olacağı ile ilgili çalışma başlatacaklarını ifade eden Başkan Eroğlu, "Otobüslerde kullanılan araç takip sistemleri şuandaki son teknoloji sistemleridir. Uydu sistemi ile duraklarımızda aracın geleceği saat ve dakika uygulamasına geçeceğiz. Bağkur Evleri durağında bu sistem uygulandı. Vatandaşlar durak yanındaki panoya bakarak midibüs saatlerini öğrenebiliyor. Bu sistem diğer duraklarımızda da yaygınlaştırılacak. Ayrıca bir adet klimalı akıllı durak yaparak hizmete sunduk. Kışın sıcak yazın serin olacak durağımızda kitap, gazete okuyabilecekleri raflar oluşturacağız" şeklinde konuştu.
Yapılan duanın ardından 24 otobüs vatandaşlara tanıtıldı.

Sayfa Başı