TOKAT'TA KUTLU DOĞUM HAFTASI | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

TOKAT'TA KUTLU DOĞUM HAFTASI

GÜLLERİN EFENDİSİ VE BİRLİKTELİK RUHU

2016-04-18
TOKAT'TA KUTLU DOĞUM HAFTASI

Tokat Belediyesi tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Hüseyin Akbaş Spor Salonunda Ömer Döngeloğlu'nun sunduğu "Asr-ı Saadet'te Birlik ve Beraberlik Ruhu" konulu konferans düzenlendi.
Açılış konuşmasını yapan Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Anadolu topraklarında binlerce yıldır bir ve beraber yaşayan bu milleti asla bölemeyeceklerini belirterek, "Kutlu doğum haftasındayız. Ne mutlu bize; İslam'la şereflenmiş ve kendinden çok ümmetini düşünen bir peygambere sahip olduğumuz için. Binlerce salat ve selam olsun. İnşallah şefaatine nail olmayı, peygamberimize iyi bir ümmet olmayı Allah bizlere nasip etsin.
O peygamber ki; veda hutbesinde bize iki emanet bıraktığını belirtiyor. Kim bu ikisine sıkı sıkıya bağlı olursa cennete girer diyor. Hayatımızı hep o iki rehberle birlikte geçinenlerden eylesin.
Bizler bu Anadolu topraklarında binlerce yıldır bir ve beraber, kardeşçe yaşıyoruz. Belki son günlerde ülkemiz üzerinde oyun oynamak isteyenler yüzünden şehit veriyoruz. Bedirden Kerbela'ya, Kerbela'dan Çanakkale'ye, Çanakkale'den bugüne kadar bu din için bu bayrak için canını feda eden tüm şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum. Bu ülke o şehitlerimizin aziz kanlarıyla sulanmıştır. Bugün bir ve beraberce yaşıyorsak o şehitlerimiz sayesindedir. Bizler Türkü, Kürdü, Alevisi ve Çerkeziyle bir ve beraber olarak bir vahdet olarak hep beraberce yaşayacağız. Allah onları ıslah eylesin. Islah olmuyorlarsa kahr-ı perişan eylesin" dedi.
Programa katılan AK Parti Tokat Milletvekili Celil Göçer, Kutlu Doğum Haftası'nın önemine değinerek, "Bizim milletimiz çocuklarına Muhammed ismi koymazmış ola ki çocuğu yaramazlık yapar da hocası ona yaramaz Muhammed der de peygamber efendimizin ruhaniyetine saygıdan dolayı. Onun yerine Ahmet, Mehmet, Mustafa ismi koyarmış. Bugün Hz. Peygamber efendimizi anlamaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var." dedi.
Daha sonra İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu, konferans verdi. Konferans sonunda Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu hemşehrimiz Ömer Döngeloğlu'na Tokat'a özgü hediye takdim etti.
Program öncesinde tüm katılımcılara Tokat Belediyesi tarafından lokum ikram edildi.

Sayfa Başı