ERBAA SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI PLATFORMU | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

ERBAA SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI PLATFORMU

2016-04-26
ERBAA SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI PLATFORMU

Tokat'ın Erbaa ilçesinde Erbaa Sivil Toplum Kuruluşu Platformu temsilcileri tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde terör mağduru olan vatandaşlar için yardım kampanyası başlatıldı.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) genel merkezi tarafından Türkiye genelinde sivil toplum kuruluşları ile birlikte "Kardeşim-Biraye Min" sloganı ile düzenlenen yardım kampanyasına Erbaa sivil toplum kuruluşu temsilcileri de destek verdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda başlatılan kampanyada sivil toplum kuruluşları adına basın açıklamasını okuyan İnsani Yardım Vakfı Erbaa Temsilcisi Cengiz Çırak, "Türkiye'de en önemli sorunlardan olan Kürt sorununu ortadan kaldırmak amacı ile başlatılan çözüm sürecinin, kendisini Kürtlerin tek temsilcisi olarak gören faşist ve Kürt ırkçısı zorba PKK terör örgütü tarafından sabote edilmesinin ardından, örgütün şehirlere taşıdığı hendek siyaseti, bölgedeki Kürt halkının yıllardır sürmekte olan acı ve sıkıntılarını katmerleştirmiş durumdadır. PKK ve zihniyetinin tek sorumlusu olduğu hendek siyasetinin sonucu kaçınılmaz olarak ortaya çıkan çatışmalar ve neticesi Sur, Yüksekova, Cizre olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde binlerce aile evlerini, şehirlerini terk etmek zorunda kaldı." dedi.

Bölgede iş yerlerinin kapandığını, eğitimlerine devam edemeyenlerin olduğunu belirten Çakır, şöyle konuştu:

"Bu konuda öncelikli olarak devletimize görev düşmekte ise de halkımıza da büyük sorumluluklar düşmektedir. Halkımız PKK terörünün evlerinden ettiği, aç, yoksul duruma düşürdüğü bölge halkına kardeşlik elini uzatmak, onların yaralarına karınca kararınca merhem olmak, hem de onların sıkıntılarını paylaştığını göstermek, Kürt halkıyla sorunu olmadığını, sorunun PKK ve zihniyeti ile olduğunu bu şekilde ortaya koymak durumundadır. Bu amaçla (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Merkezi'nin Türkiye genelinde 2 bini aşkın sivil toplum kuruluşu ile beraber Kardeşim- Biraye Min sloganı ile düzenlediği Doğu ve Güneydoğu'da PKK teröründen zarar gören Kürt kardeşlerimize yönelik yardım kampanyasına Erbaa Sivil Toplum Kuruluşları platformu olarak bizler de destek veriyor, sizleri de Doğu ve Güneydoğu'daki mağdur kardeşlerimize destek olmaya, bu şekilde ümmet kardeşliğimizi ortaya koymaya çağırıyoruz."

Basın açıklaması sonrası 18 sivil toplum kuruluşunun destek verdiği kampanya kapsamında 15 gün boyunca yardımların toplanacağı standın açılışı yapıldı.

Sayfa Başı