BUGÜN MİRAÇ KANDİLİ | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

BUGÜN MİRAÇ KANDİLİ

Erbaa Kaymakamı, Belediye Başkanı ve Müftüsü....

2016-05-03
BUGÜN MİRAÇ KANDİLİ

Miraç Kandili münasebetiyle Erbaa Kaymakamı, Erbaa Belediye Başkanı ve Erbaa Müftüsü birer kandil mesajı yayınladılar.

3 Mayıs 2016 Salıyı çarşambaya bağlayan gece mübarek Miraç Kandilini idrak edeceğiz.

Recep ayının 27. gecesinde gerçekleşen İsra ve Miraç; sevgili Peygamberimizin önce Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya oradan da Yüce Mevla'nın sonsuz ayet ve kudretini müşahede etmek için semaya kadar uzanan, içerisinde pek çok ilahi hikmet ve bereketi barındıran manevi bir yolculuk, Efendimizin Cenabı Allah'ın yüksek huzuruna kabulü ve O'nun şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükselişidir.

Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa efendimiz (S.A.V) insanlığa Miraçtan 3 büyük hediye ile dönmüştür. Birincisi, günde beş defa Rabbimizle buluşma imkânı veren ‘müminin miracı' namazdır. İkincisi, Bakara Suresinin son ayetleridir ki burada Rabbimiz bizlere yüksek sorumluluklarımızı ve zaaflarımızı birlikte hatırlatmaktadır. Üçüncüsü ise; tevhid inancına sahip olan herkesin ebedi kurtuluşa ereceği müjdesidir.

Biz müminler, kalplerin manevi bir haz yaşadığı bu mübarek gecede, Efendimizin kutlu yolculuğunun manasını kavramaya, insan olarak sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışmalıyız. İlahi nuru her anında hissettiğimiz Miraç Kandili' ni iman, takva ve ameli noktada yeni bir başlangıç, hatalarımız bâbında bir tövbe zamanı bilerek aramızdaki çekişmeleri, kin ve kırgınlıkları bertaraf etmeli, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, yüce dinimizin bizden istediği sevgi ve gönül huzuru ortamının daim olmasına, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin daima canlı tutulmasına gayret göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Miraç Kandili' nin yüreklerimize ebedi bir diriliş , sonsuz bir muştu getirmesini ve mübarek gecenin iyi insan olma noktasında yeni ve ebedi bir başlangıç olmasını diliyor, bu ulvi gecenin bütün yaratılmışlara, yediden yetmişe bütün milletimize, İslam ümmetine ve tüm insanlığa hayır, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, bütün müminlerin bu aydınlık gecelerini tebrik ediyorum.

Abdulkadir DEMİR
Erbaa Kaymakamı

Mübarek Üç Ayların rahmeti ve bereketi ile gönül dünyamıza Rabb'imizden hediyeler sunulan kutlu zamanlardan Mübarek Miraç Kandiline kavuşmuş bulunmaktayız. İki gözbebeğimiz, efendimiz, hayat rehberimiz Kutlu Nebi'nin zatında beşeriyetten kulluk mertebesine yükselişin nişanesi, Cenab-ı Hakk'a en yakın olunan zaman olan Mübarek Miraç Kandilinizi en içten dileklerimle kutlar, bu kutlu zamanı Hz. Ebu Bekir idraki ve sadakatiyle karşılayan kullardan olabilmek niyeti ve ümidiyle, ilçemize, ülkemize ve gönül coğrafyamıza hayırlar getirmesini Cenabı Hakk'tan niyaz ederim.

Ecz. Hüseyin Yıldırım

Erbaa Belediye Başkanı

Kültürümüzde kandil olarak adlandırılan mübarek geceler, dünyanın koşuşturmacası içerisinde varlık ve yaratılış gayesini unutup sonu gelmez emel ve hevesler peşinde koca bir ömrü heba eden bizlere, özümüze dönme ve kendimizi sorgulama, geçici olanla kalıcı olanı fark etme, kalp gözümüzü açma ve gönül dünyamızı temizleme fırsatı sunar. Rabbimize, kendimize ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlatır, bu görevlerimizi ihmal edip etmediğimizi yeniden düşünme, tövbe ederek geçmişi affettirme, dua, azim ve kararlılıkla geleceği inşa etme imkânı sağlar.
Bu kandil gecelerinden bir tanesi de Recep ayının 27. gecesi olan Miraç Kandilidir. 03 Mayıs'ı 04 Mayıs'a bağlayan Salı gecesi "Miraç Kandili" ni idrak etmiş olacağız. Miraç; Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)'in, Hicretten yaklaşık bir yıl önce Allah'u Teâlâ'nın daveti ile Cebrail (a.s)'in rehberliğinde manevi bir binit olan Burak ile Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya gelmesi ve oradan da harika bir surette göklere çıkması mûcizesidir. Miraç bir arınma ve Allah'a yükseliştir. İnsanın erdem yolculuğu, beşerilikten insaniliğe yükseliş hikâyesidir. Sadece Mescid-i Haram, Mescid-i Aksa ve varlığın düzeylerinde, hakikat göğünün katmanlarında değil, insanlığın Allah'a ulaşan yolunun duraklarında da gerçekleşmiş kutlu bir yolculuktur.
Bu Kutsi yolculuğa, Kur'an-ı Kerim'de "İsra" adı verilmektedir ki, geceleyin yolculuk yaptırmak anlamına gelmektedir. Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.)'in İsrâ ve Miraç adları altında cereyan etmiş olan bu mûcizesi, zaman ve mekân kavramlarının, göz ve kulak gibi beşerî ölçülerle tespit edilebilinen sınırların çok ötesinde, bedenle ruhun beraberliğinde gerçekleştirilmiş bulunan hususî bir yolculuktur. Mü'minler için miraç sayılan beş vakit namaz, bu gecede farz kılınmıştır. Beş vakit namazın edâ edildiği camiler, imandan gelen birlik ve beraberliğin bir âbidesidir.
Yüce Allah'tan bizleri de bu yüce zenginliklere eriştirmesini niyaz ederken, bütün din kardeşlerimin Miraç Kandillerini kutlar, ibadet ve taatlerinin kabulünü Cenab-ı Hak'tan dilerim. Miraç Kandilinin, İlçemize, Ülkemize, Aziz Milletimize, İslâm Dünyasına ve tüm İnsanlığa hayır, bereket, barış, sevgi ve mutluluk vesilesi olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim.
Mehmet CEYLAN Erbaa Müftüsü

Sayfa Başı