TOKAT MİLLETVEKİLİ DURMAZ ATANAMAYAN ÖĞRETMEN SORUNUNU GÜNDEME TAŞIDI | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

TOKAT MİLLETVEKİLİ DURMAZ ATANAMAYAN ÖĞRETMEN SORUNUNU GÜNDEME TAŞIDI

ATANAMAYAN VE ATAMA SAYISI BEKLEYEN BİNLERCE ÖĞRETMENİN SORUNLARINI...

2016-05-04
-- --
TOKAT MİLLETVEKİLİ DURMAZ ATANAMAYAN ÖĞRETMEN SORUNUNU GÜNDEME TAŞIDI

Tokat Milletvekili Kadim Durmaz bugün öğretmen sorununu meclis gündemine taşıdı.
İşte Durmaz'ın TBMM'de yaptığı o konuşma....

Sayın Başkanım, değerli milletvekilleri; bugün, KPSS'ye çalışırken, umutla atama bekleyen öğretmenlerimiz için konuşacağım.
Ne yazık ki şu günlerde en büyük esaretimiz oldu eğitim. Millî Eğitim Bakanlığının soru önergemize gönderdiği cevabı sizlerle, atama bekleyen genç öğretmenlerle, tüm kamuoyuyla paylaşacağım.
2016 yılı itibarıyla ücretli öğretmen statüsünde çalışan 55.568 öğretmen bulunmaktadır. Bunu ben söylemiyorum, bunu, Millî Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı Bey söylüyor. Ne yazık ki bu rakamlar içler acısı. Bu cevap, aslında AKP iktidarıyla eğitimde bulunduğumuz noktanın, malumun ilanıdır değerli arkadaşlar.
Millî Eğitimden binlerce genç atama beklerken, Millî Eğitim Bakanlığı ücretli öğretmenlikle eğitimde de taşeron sistemini meşrulaştırmaktadır. Bunun adı emek sömürüsüdür, eşitsizliktir, gencecik öğretmenlerin umudunun çalınmasıdır.
Değerli milletvekilleri, atanamayan öğretmenler, çalışması gereken ama çalıştırılmayan, öğretmenlik hakkı çalınan öğretmenlerdir. Okul hayatı boyunca öğretmenlik görevini hayal ederek yaşayan ama okuldan sonra bunun olmadığını gören öğretmenlerdir. Bu gençlerimiz, öğretmenlik yapan, kendisiyle aynı okulda okuduğu, birlikte aynı görevi yaptığı arkadaşından daha az ücretle emekleri sömürülenlerdir. Adaletsizlikten, hakkaniyetten uzak, bu çağda yaşanan bu ayıbın bir an önce düzeltilmesi gerekmektedir.
Değerli arkadaşlar, bu gençlerin umudunu çalmaya hiçbirimizin hakkının olduğuna inanmıyorum. KPSS sınavına on gün kalmış, hâlâ kaç öğretmen alınacağı henüz belli değil. Bu nasıl sistemsizlik, bu nasıl eğitimde plansızlık? Eğitim sistemi ve çocuklarımızın geleceği kimlerin elinde, işte görün değerli arkadaşlar, sevgili yurttaşlarım. 22 Mayısta KPSS sınavı var ama henüz öğretmen atamalarına dair hiçbir yetkili ağızdan bir çift söz duymadık. Bu çocuklar hangi umutla ders çalışacak, hangi umutla sınava girecek ve başarılı olacak ya da aileleri başarı bekleyecek? Sayın Bakan acilen öğretmen atamalarının tarihini ve atanacak öğretmen sayılarını açıklamalıdır. 2002 yılında AKP iktidara gelirken 70 bin olan atanamayan öğretmen sayısı bugün 350 bindir değerli arkadaşlarım.
Ama iktidara gelirken yurttaşın oyunu isterken ne yapıyordu o günlerde yetkililer? Evet, diyorlardı ki: "Bu ülkede bir yığın öğretmen açığı var, siz öğretmene sınav yapıyorsunuz?"
Değerli arkadaşlar, bunlar yaşandı. 2003'le 2015 yılları arasında KPSS'ye toplam 2 milyon 997 bin 518 öğretmen girdi. Ancak bu öğretmenlerin yüzde 16'sı AKP hükûmetlerince atanabildi, geriye kalan yüzde 84'ü ne oldu, ne yapıyor bilen de yok, araştıran da yok, bu gençlerin sesine maalesef kulak veren de yok.
Değerli arkadaşlar, "En önemli görevimiz eğitimdir." diyerek söze başlayan Sayın Bakan ne yazık ki, bu acı bilanço karşısında hâlâ sessiz kalmaktadır ama gelin hep birlikte, atama bekleyen öğretmenlerin sesine, feryadına kulak verelim ve ağustos atamasıyla ilgili rakamları ve bundan sonraki bu genç beyinlerin geleceklerini köşeli bir şekilde açıklayalım diyor, yüce Meclisi saygıyla selamlıyorum. dedi.

Sayfa Başı