GÖNÜLLÜ ANNE GÖNÜLLÜ EVLAT | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

GÖNÜLLÜ ANNE GÖNÜLLÜ EVLAT

Tokat İçin Elele Derneği tarafından....

2016-05-09
GÖNÜLLÜ ANNE GÖNÜLLÜ EVLAT

Tokat İçin Elele Derneği tarafından bir alışveriş merkezinde "Gönüllü Anne, Gönüllü Evlat" etkinliği düzenlendi.

Tokat'ta Anneler Günü dolayısı ile annesi ve evladı olmayanların yaşadıkları eksikliği daha da çok hissetmeleri ve üzülmelerine karşı etkinlik düzenlendi. AVM'de düzenlenen etkinliğe katılan gönüllü anneler "Gönüllü anne" yazısı, gençlerden de gönüllü olanlar "Gönüllü evlat" yazısını boynuna astı. Annesi olmayanlar için annelik, evladı olmayanlar için de evlatlık rolü gerçekleştirilerek farklı bir etkinliğe imza atıldı. Dernek Başkanı Fatma Esin Tuna, "Bu hayatta herkes eşit şartlarda değil, annesi olmayan çocuklara, abla, teyze, anneanne gibi yakınları annelik rolünü üstlenir, çocuğu olmayanlara da yeğenler ve akraba çocukları evlatlık rolünü ve görevini yerine getirir, biz duyarlı bir toplumuz. Biz bugün burada bunu da vurgulamak istedik, gönüllü anne ve gönüllü evlat olduk. Kendi dünyamızda değil, çevremizin de dünyasına ışık olmaktır hedefimiz, bugün herkes mutlu olsun istiyoruz" dedi.

Dernek Yönetim Kurulu Üyelerinden Özlem Kültürel ise küçük yaşta annesini kaybettiğini ve anneannesinin yanında büyüdüğünü belirterek, annesizliğin ne kadar zor bir durum olduğunu çok iyi bildiğini kaydetti.

Sevgi Evi'nde kalan Ersin Aydın ise etkinlikte annelerin anneler gününü kutlayarak, "Annem beni babama bırakmış ve gitmiş. Onu hiç görmedim ve merak ediyorum. Ama böyle de alıştım artık, herkesin bir annesi var benim bir sürü annem var" diyerek duygularını dile getirdi. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencileri de annelerinin uzakta olduğunu ve Tokatlı annelerin bugün onların annesi olduğunu kaydetti.

Sayfa Başı