TOKAT'IN ENGEL TANIMAYAN ASKERLERİ | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

TOKAT'IN ENGEL TANIMAYAN ASKERLERİ

Tokat'ta Engelliler Haftası dolayısıyla 51 engelli bir günlük...

2016-05-13
TOKAT'IN ENGEL TANIMAYAN ASKERLERİ


Tokat'ta Engelliler Haftası dolayısıyla 51 engelli bir günlük temsili askerlik yapmanın heyecanını yaşadı.

Engellilere yönelik bir günlük temsili askerlik uygulamasına il genelinden 51 kişi başvuru yaptı. İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen programa Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Küsbeci, Belediye Başkan Vekili Gülten Göğüş, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman ile engellilerin aileleri katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından 51 engelli ellerini Türk bayrağı ve silahlarının üzerine koyarak yemin etti. Bu sırada bazı engelli ailelerinin bu anı cep telefonu ile kaydettikleri görüldü. Daha sonra programa katılan protokol üyeleri engellilere terhis belgelerini takdim etti.

'HAYATIMIZIN EN ANLAMLI GÜNÜ'

Burada engelli askerler adına konuşan Sedat Saz, "Bizler 2016/1 devreler olarak bugüne kadar dedelerimizden, babalarımızdan, ağabeylerimizden devam eden bu kutsal görevi bir günlük dahi olsa devraldık. Bir günlüğüne askerlik yapsak da bu nöbeti sadakat ve şerefle hayatımızın sonuna kadar sürdüreceğiz. Bugün hayatımızın en anlamlı günü. Çünkü siz komutanlarımızın, ailelerimizin ve silah arkadaşlarımızın şahitliğinde ve huzurlarında diğer silah arkadaşlarımız gibi bizler de ant içtik. İçtiğimiz bu askerlik andına bundan sonraki sivil yaşantımızda da bağlı kalacağımıza şeref sözü veriyoruz" dedi. Tokat İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Alacakurt da engellieri aralarında görmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Törene Turhal'dan katılan doğuştan bedensel engelli 22 yaşındaki Ümit Tuluk ise "Bugün yemin ettik. Bizlere bu duyguyu, mutluluğu yaşatan herkese teşekkür ediyorum. Yani bir günlük de olsa bu sevinci yaşadık" dedi. Tuluk, Güneydoğu'da devam eden terörle mücadeleye de değinerek, "Keşke biz de mücadele etsek. Biz de elimizden geleni yapsak, vatanımız için devletimiz için" ifadelerini kullandı.

Sayfa Başı