Cross Country Uluslararası Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışması | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Cross Country Uluslararası Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışması

Turhal ilçesinde Şenyurt Mercimek Tepesi'nde 6 ülkeden 50 sporcunun katılımı...

2016-05-18
Cross Country Uluslararası Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışması


Tokat'ın Turhal ilçesinde Şenyurt Mercimek Tepesi'nde 6 ülkeden 50 sporcunun katılımı ile Cross Country Uluslararası Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışması yapılacak.

Tokat'ta 19-22 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan yarışmada yamaç paraşütü pilotları 600 metre yükseklikteki Şenyurt Mercimek Tepe'den kalkarak rüzgar yönüne göre bu yüksekliğin daha da üzerine çıkmaya çalışacak. Mercimek tepe 3 bin 800 metre olan yüksekli rekoru ile bölgede 90 kilometre olan uzun mesafe rekoru kırılmaya çalışılacak. Yarışmaya Rusya, Fransa, Tacikistan, İran Ukrayna ve Kazakistan'dan sporcular katılacak.

Yarışma ile ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısına Turhal Kaymakamı Bünyamin Yıldız, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, Şenyurt Belediye Başkanı Cafer Ünal Arslan, Organizatör Oğuzkan Sadeer katıldı. Kaymakam Yıldız, yamaç paraşütünde Turhal'ın tecrübe sahip olduğunu bu anlamda dünya şampiyonasının bir ayağının burada gerçekleştirilmesini arzu ettiklerini söyledi. Asıl amaçlarının bu organizasyonu başarı ile tamamlayıp önümüzdeki yıllarda dünya şampiyonasının bir ayağının Turhalımızda yapılmasını sağlamak olduğunu ifade eden Kaymakam Yıldırım, "Yamaç paraşütü yarışması için 172 tane müracaat var. Bunlardan 50 civarında pilotun katılmasını bekliyoruz. Uluslararası namı olan pilotları da buraya getirmeye çalışıyoruz. Diğer müsabakalardan ayıran tarafı mesafe yarışı olması. Yarışmacılar mesafe yaparken termiklerin yani ısınan havanın yükselmesini yakalayarak bu ısınan hava etrafında dönerek yükselecekler.ne kadar yükselirlerse o kadar çok mesafe yapacaklardır. Bölgemizin mesafe rekoru 90 km'dir. Biz bu sene bunun da üzerinde bir rekor kırılacağını ümit ediyoruz" dedi.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ise sporun geniş kitlelere ulaşması anlamında tanıtıma sağlamış olduğu faydaların tartışılamaz olduğunu kaydetti. Bu anlamda Turhal'da hedeflenen Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası hedefinin gerçeklemesini arzu ettiklerini ifade eden Başkan Eroğlu, "Topçam Yaylası'nda bu yılda enduro yarışmaları yapılacak. Bu tür yarışmalar şehirlere büyük katkılar sağlıyorlar. Bu organizasyonların sayısını ne kadar çoğaltabilirsek o kadar tanıtım için mesafe kaydetmiş oluruz" diye konuştu.

Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, yarışmanın tanıtım açısından önemine değindi. Yamaç paraşütünü Dünya çapında yapacak potansiyele sahip olduklarını ifade eden Başkan Bekler, "Dünya Şampiyonasını burada yaptığımız zaman sporcuları ağırlayacak otel alt yapısına sahibiz. Tokat'ta güzel oteller var Turhal'da iki yeni otel açıldı" ifadelerini kullandı.

Şenyurt Belediye Başkanı Cafer Ünal Arslan, Mercimek Tepe'nin yamaç paraşütü açısından dünyanın sayılı tepelerinden birisi olduğuna dikkat çekti. 6 yıldır Şenyurt Belediyesi tarafından yapılan yamaç paraşütü yarışması organizasyonun büyütülerek uluslararası seviye geldiğine işaret eden Arslan, yarışmanın amacına ulaşacağına inandığını söyledi.

Organizatör Oğuzkan Sadeer ise yamaç paraşütü mesafe yarışmalarında Dünya rekorunun 517 km Türkiye rekoru ise 336 km olduğunu kaydetti. 6 ülkeden üst düzey sporcuların katılımı ile rekor kırmayı umut ettiklerini ifade eden Sadeer, 170 kişinin gelmek istediği yarışmada kaza olmaması için 50 kişi ile sınırlandırdıklarını sözlerine ekledi.

Sayfa Başı