Tokat Belediyesine İşkurdan 235 İşçi | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Tokat Belediyesine İşkurdan 235 İşçi

235 Kişinin Tokat Belediyesi’nde tahsis edilmesi için protokol imzalandı...

2016-05-25
Tokat Belediyesine İşkurdan 235 İşçi

Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında Tokat Belediyesi ve Tokat Çalışma ve İş Kurumu arasında imzalanan protokol ile Tokat Belediyesi'nde mevsimlik 235 işçi tahsisi yapılacak. Tahsis edilen 235 kişi Tokat Belediyesi'nin Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ile sözleşmede yazılı olan alanlarda altı ay süre ile çalışacaklar.
235 Kişinin Tokat Belediyesi'nde tahsis edilmesi için protokol imzalandı. Tokat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Bekir Fındık yaptığı açıklamada: "Çalışma ve İş Kurumu Tokat İl Müdürlüğü olarak 2016 yılında sadece belediyede kullanılmak üzere tahsis edilen toplum yararına proje kapsamında Tokat Belediye Başkanlığımıza 235 kişilik işçi temini sağlayacağız. Altı ay süre ile belediyemizin altyapısının yenilenmesi, fen işleri ve park ve bahçeler gibi kısımlarında çalışacaklar.
Tokat'a iyi hizmetler yapmaları için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Çalışma zamanının geniş olması, hem 235 işsiz insanımıza iş imkânı sunacak hem de kamuya ait yerlerde belediyemiz adına hayırlı hizmetler yapacaklarını düşünüyorum. Milletimize hayırlı uğurlu olsun." Dedi.
Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu sözleşme töreninde yaptığı konuşmada: "Bugün bizler böyle güzel bir sözleşmeyi yapacak olmanın gururunu yaşıyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, hükümetimize ve bakanlığımıza da teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Son üç yıldır İş-Kur aracılığıyla toplum yararına yapılan çalışmalar neticesinde belediyelerin ve birçok kurumun elini rahatlattı ve personel anlamında birçok katkılar sağlamış olduk. Çünkü belediyelerin en önemli gördüğü eksikliklerden birisi de norm kadrolar. Bu iki yıllık süreç içerisinde 900'den fazla personelimiz ki bunların 540 tanesi taşeron, diğer 430 tanesi de memur ve işçi olmak üzere Tokat'a hizmet ediyoruz. Çöpünden itfaiyesine, fen işlerinden altyapısına, kaldırımından parkesine, parkından yeşil alanına kadar her bir noktada şehrimizi daha güzelleştirmeye değiştirmeye gayret ediyoruz. Zaman zaman ulaşamadığımız, yetişemediğimiz noktalarda İş-Kur aracılığı ile gelen arkadaşlar bizlere büyük katkılar sağlıyorlar.
Geçen yıl 250'ye yakın arkadaşımızla bu çalışmayı yaptık. Bakanlığımız bu çalışmayı belediyelerimize uygun gördüler. Tokat'ımızda da 800'e yakın insan İş-Kur vesilesiyle bu çalışmaya katılacaklar. Belediyemiz de ise 235 arkadaşımızla bu çalışmayı yapmış olacağız. Ücretlerin ve sigortaların tamamı devlet tarafından ödeniyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde, Fen İşleri Müdürlüğü'nde, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'nde ve sözleşmede yazılı olan alanlarda çalıştıracağız. Altı aya yakın bir zaman bu çalışmamız devam edecek. İş-Kur'dan gelen arkadaşlarımızla birlikte Tokat'ın çehresini daha da güzelleştireceğiz. Allah hayırlı uğurlu etsin. Bizlere bu imkânlar sağlandıkça bizlerde şehrimiz için bu imkanları güzel bir şekilde değerlendirerek insanlarımızın yüzlerinde tebessüm oluşturmak istiyoruz. Hem belediyemize hem çalışacak kardeşlerimize hem de İş-Kur'umuza da güzellikler oluşturmasını temenni ediyorum." Dedi.

Sayfa Başı