8 Bin Erbaalı Aynı Sofrada Oruçlarını Açtı | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

8 Bin Erbaalı Aynı Sofrada Oruçlarını Açtı

Binlerce Erbaalı İftarda buluştu...

2016-06-19
8 Bin Erbaalı Aynı Sofrada Oruçlarını Açtı

Tokat'ın Erbaa ilçesinde Erbaa Belediyesi tarafından düzenlenen Büyük Erbaa İftarında 8 bin Erbaaaynı sofrada buluştu.

Erbaa Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında yaklaşık 8 bin kişinin katılımıyla iftar programı düzenlendi. Düzenlenen programa Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir, Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat, Belediye Başkanları, İl Başkanları, STK temsilcileri ve yaklaşık 8 bin Erbaalı katıldı. İftar öncesi Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Musiki Cemiyetinin konserine Nebi Kaya, Yunus Emre Şiirleriyle eşlik etti. Akşam ezanının okunmasıyla aynı sofrada buluşan 8 bin Erbaahep birlikte oruçlarını açtı.

Programda konuşan Tokat Milletvekili Zeyid Aslan Erbaa'da düzenlenen büyük iftarların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Erbaa'ya yaptığı ziyaretten sonra temaül haline geldiğini ifade etti. Aslan " Ben bu vesileyle bu iftar sofrasını bu meydana kuran ve tüm Erbaalıları; fikri, zikri ne olursa olsun bir sofrada buluşturan değerli Belediye Başkanımız Hüseyin Yıldırım'a yürekten teşekkür ediyorum. Zannediyorum artık Erbaa büyük sofraları teammül haline getirdi. Bundan 2 yıl önce saygıdeğer Cumhurbaşkanımızı Erbaa Stadyumunda yaklaşık 26 bin kişilik bir iftar sofrasıyla ağırlamıştık. O gün bu gündür teammül oldu artık. Erbaa'da Ramazanın bir akşamı Erbaalılar beraber iftar yapmazlarsa anladığım kadarıyla rahat edemiyorlar. İşte bunun da güzel bir örneğini bu akşam gördük. " dedi.

"KAŞIKLARIN OLUŞTURDUĞU SENFONİYLE ORUÇLARIMIZI AÇTIK"

Konuşmasına iftar sofrasına katılan Erbaalılara teşekkür ederek başlayan Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım şöyle konuştu: "Erbaalılar bir yaşamayı, beraber yaşamayı, birlik olmayı, kardeş olmayı çok iyi bilen insanlardır. Bugün bu tabloyu görüyoruz. Masalar dolmuş taşmış Cumhuriyet Meydanında adeta kaşıkların oluşturduğu birlik senfonisiyle oruçlarımızı açtık. Biz tabi büyük bir sevinç yaşıyoruz. Hem ramazanın içindeyiz, hem rabbimizin verdiği nimetlerle orucumuzu tutuyoruz hemde ibadetlerimize daha sıkı sarılıyoruz. Ama biliyoruz ki bu imkanlara bu nimetlere kavuşamayan kardeşlerimiz var. Onları unutmadık unutmayacağız." İyiye dair ne varsa en güzel şekilde yaşandığı Ramazan aynın hayırlara vesile olmasını dilediğini ifade eden Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir "Eğer biz burada huzurlu isek bize bunu sağlayan Doğuda, Güneydoğuda polisimize, askerimize en içten şükranlarımızı ifade etmek istiyorum. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Gazilerimize Rabbim şifalar versin." Diye konuştu. İftar programı Erbaa İlçe Müftüsü Mehmet Ceylan'ın yaptığı dua ile sona erdi.

Sayfa Başı