Erbaa'da Yaz Kur'an Kursu Heyecanı Başladı | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Erbaa'da Yaz Kur'an Kursu Heyecanı Başladı

Kur'an eğitiminin yanı sıra temel dini bilgiler, siyer ve ahlak derslerininde verildiği kurslarda...

2016-06-21
Erbaa'da Yaz Kur'an Kursu Heyecanı Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yaz Kur'an kursları 20 Haziran' da başladı. Üç dönem halinde düzenlenen yaz kursları, 26 Ağustos'ta sona erecek. Her yaştan vatandaş, yaz Kur'an kurslarında Kur'an eğitimi alabilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanlığı bünyesinde gerçekleşen yaz Kur'an kurslarında, Kur'an eğitiminin yanı sıra temel dini bilgiler, siyer ve ahlak dersleri de verilecek. Diyanet İşleri Başkanlığının, Dinimi Öğreniyorum ve etkinlik kitabı ile elif cüzleri ve Kur'an öğrenme cd'leri ücretsiz olarak öğrencilere dağıtıldı. Kurs süresince ilçe spor müdürlükleri işbirliğiyle öğrencilerin çeşitli alanlarda spor yapmalarına imkân sağlanacak.

Yaz Kur'an Kurslarının başlaması münasebetiyle Erbaa merkez Büyük Cami'de ve Merkez kız Kur'an kursunda yaz Kur'an kursları açılış programları düzenlendi.

Büyük camide düzenlenen program Kur'an tilavetiyle başladı. Öğrenci ve velilerin ilgi gösterdiği programda ilçe müftümüz Mehmet Ceylan yaz Kur'an kurslarının önemi ile ilgili konuşma yaptı. İlçe müftümüz yaptığı değerlendirmede,geleceğimizin teminatı olan gençlerimize gereken önemi vermeli ve onların manevi açıdan gelişimi adına gerekli hassasiyeti göstermeliyiz dedi. İlçe müftümüz; yaz Kur'an kurslarının veliler tarafından iyi değerlendirilmesini isteyerek,vatandaşların çocuklarını camilerde ve Kur'an kurslarında devam eden yaz Kurslarına göndermelerini ve Kur'an eğitimlerini yakından takip etmelerini istedi.

Merkez kız Kur'an kursunda düzenlenen açılış programında ise yaz Kur'an kursu öğrencileri ilahiler okudular ve şiirler seslendirdiler. İlçe müftümüz Mehmet Ceylan'ın da katıldığı programda günün anlamı üzerine konuşmalar yapıldı. İlçe müftümüz Mehmet Ceylan açılış programı sonrası Yavuz Sultan Selim Camii'nde yaz Kur'an kursuna başlayan öğrencilerle bir araya geldi ve bu vesileyle yaz Kur'an kurslarına çocuklarını gönderen velilere teşekkür ederek, kurslarda görev alan tüm öğreticilere başarılar diledi.

Sayfa Başı