Tokat Hürsöz Gazetesi Basın Açıklaması | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Tokat Hürsöz Gazetesi Basın Açıklaması

Tokat Hürsöz Gazetesi Basın Açıklaması

2016-06-27
Tokat Hürsöz Gazetesi Basın Açıklaması

SAYGIDEĞER TOKAT KAMUOYUNA,
Gazetemiz Hürsöz, Tokat'ta tam 31 yıldır bağımsız, özgür ve ilkeli yayıncılık anlayışı ile yayımlanan bir gazetedir. Hürsöz ailesi olarak mesleki anlayışımıza, basın etik değerlerine ve yayıncılık ilkelerimize ters düşen hiçbir olayın içerisinde bugüne kadar yer almadık, bundan sonra da yer almamız mümkün değildir.
Ahlaki değerleri ve basın meslek ilkelerini kişisel dünyamıza ve yayıncılık anlayışımızın temeline yerleştirmeyi kendimize ilke edindik. Hiç kimsenin, hiçbir grubun ya da örgütlenmenin tarafı olmadan daima, haklının ve doğrunun yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz.
Babamız Sevgili Hikmet Uluözlü'nün bizlere bıraktığı ve en büyük mirası olarak algıladığımız dünya görüşümüz, bizim yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Bizim dünya görüşümüzde kibir, üstten bakma ve egoistlik değil; ahde vefa, kardeşlik ve dayanışma duyguları yatmaktadır.
Bu vesile ile 23 Haziran 2016 Perşembe günü yayımlanan manşet haberimiz dolayısıyla bizlere gazetecilik öğretmeye kalkanlar başta olmak üzere, yaptığımız haber dolayısıyla bizleri yargısız infaz etmek isteyen herkes bilmelidir ki, Hürsöz gazetesi, doğru bildiği ve kamunun yararına olan her haberi manşetlerine taşımaya devam edecektir.
Haberimiz üzerine Tokat Belediyesi'nin yaptığı açıklama kurumsal bir açıklamadan çok, daha fazla kişisel bir açıklama olarak kaleme alınmış ve haklılığımız adeta satır aralarında kendileri tarafından da tescil edilmiştir. Kendileriyle hiçbir polemiğe girmeden, yaptıkları açıklama için söyleyebileceğimiz tek bir cümle vardır, o da şudur:
Hürsöz, ‘Akıldan, izandan yoksun, kin ve nefret boyutuna varan, altı doldurulmayan iftira bir başlıkla' değil, Tokat'ta şehir efsanelerine dönüşmüş konu başlıklarını derleyip haber haline getirmiş ve o yayını gerçekleştirmiştir. Tokat Belediyesi olarak sizlerin, bizim gazeteciliğimizi test etme gibi bir yanlışa düşmeniz değil, bu iddialar karşısında kamuoyunu tatmin edecek açıklamalar yapmanız gerekmektedir.
Bir kez daha ifade edelim ki, 31 yıllık gazetecilik geçmişimiz, tertemiz bir geçmişin ispatıdır. Halk yararına ve kamunun çıkarları doğrultusunda yaptığımız yayınlarımız, hiç şüphesiz devam edecektir.
Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.

İlhan ULUÖZLÜ

Sayfa Başı