Kayıp Çocuklardan Haber Yok | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Kayıp Çocuklardan Haber Yok

Bayram'sız Bayram....

2016-07-06
Kayıp Çocuklardan Haber Yok


Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nde geçen yıl 29 Aralık'ta mahalle arkadaşı 5 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı ile birlikte kaybolan 8 yaşındaki Bayram Erol'un ailesi Ramazan Bayramı'nı buruk yaşıyor. Anne Adile Erol, "İlk defa Bayramsız bir Bayram geçireceğiz. Bu bayram, Bayram yok" dedi. Reşadiye'nin Çermik Mahallesi'nde oturan Adile ve Ömer Erol çiftinin çocukları Bayram ile komşuları Nafize ve İbrahim Taşçı çiftinin çocukları Dursun Kağan, geçen yıl 29 Aralık tarihinde saat 09.00 sıralarında evlerinden oynamak için dışarı çıktıktan sonra ortadan kayboldu. Bayram ve Dursun Kağan, evlerine dönmeyince, AFAD ve jandarma ekiplerinin de katılımıyla arama çalışmaları başlatıldı. Aylarca yapılan tüm aramalara rağmen çocukların izine rastlanmadı. Aradan geçen 188 gün sonra ilk defa çocuklarından ayrı bayram yaşayacak olan iki aile buruk bir bayram yaşıyor.

"ÇARESİZ BEKLİYORUZ"

Erol ailesi Ramazan Bayramı dolayısıyla kaybolan çocukları Bayram'ın ikizi olan Berat'a bayramlık aldı. Sekiz yol sonra ilk defa bir bayramı kaybolan çocukları Bayram'dan ayrı yaşayacak olan Erol ailesi, bayrama buruk girdi. Anne Adile Erol, çocuklardan bir haber olmadığını söyleyerek, "Yine çaresiz bekliyoruz. Hala umudumuz kesilmedi. En azından çocuğumuzun ölü ya da sağ olduğunu bilmediğimiz için belki de yaşıyor diye bir umudumuz var. İşimiz Cenabı Allah'a kaldı. Yaşıyorsa inşallah bir gün bize gösterir. Buradan yetkililere sesleniyorum. Çocuğumuzdan bize bir haber etsinler. Ölüsüyse ölüsü, diriyse dirisi" dedi.

"BAYRAMSIZ BAYRAM"

Sekiz yıl sonra ilk defa bir bayrama kaybolan çocukları Bayram'dan ayrı girdiklerini söyleyen anne Erol, şöyle konuştu: "Üzgünüm, yüreğim yanıyor ama yapacak bir şey yok. En acı bayram olacak. Allah'ım kimseyi evladı ile imtihan etmesin. Berat'a elbise alırken çok üzüldüm. Çünkü ilk defa ayrı elbise aldık. Yaramız büyük, Allah yardımcımız olsun. İlk defa Bayram'sız bir bayram geçireceğiz. Çok üzgün ve yüreğimiz yaralı. Bu bayram, Bayram yok."

Dursun Kağan Taşçı'nın babası İbrahin Taşçı ise, kaybolan çocuklardan hala bir haber gelmediğini söyleyerek, "Bayrama çocuklarımızdan ayrı gireceğiz. Onu unutmamız veya bir şekilde yok saymamız beklenemez" diye konuştu.

Sayfa Başı