Tokat'ta Dev Proje | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Tokat'ta Dev Proje

30 Milyon TL’ye mal olacak olan Meydan Çarşısı Projesinin....

2016-07-08
Tokat'ta Dev Proje

BAŞKAN EROĞLU'NDAN BAYRAM MÜJDESİ: 30 MİLYON TL'LİK MEYDAN PROJESİ BAŞLADI

30 Milyon TL'ye mal olacak olan Meydan Çarşısı Projesinin 1. Etap çalışmaları başlatıldı.
BAŞKAN EROĞLU'NDAN BAYRAM MÜJDESİ: 30 MİLYON TL'LİK MEYDAN PROJESİ BAŞLADI
Tokat Belediyesi tarafından Meydan bölgesi olarak bilinen Hatuniye Camisi önündeki alanın eski tarihi ve ticari kimliğine kavuşturulması amacıyla Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ile yapılan protokol kapsamında hazırlanan proje hayata geçiyor. Proje kapsamında Taşhan ile Hatuniye Camisi arasında kalan 3 bin 333 metre kare alan içerisinde 80 parselde 90 dükkan yıkılacak. Taşhan'a cephesi olan iş yerlerinin Gaziosmanpaşa Lisesi yanındaki yurt binasına taşınması için yıkım çalışmalarına dualarla start verildi.

"Gayemiz insanlar şehri ile gurur duysun, iftihar etsin"
3 Etaptan oluşan projenin 1. etabı olarak ana cadde üzerindeki iş yerlerinin taşınacağı GOP Lisesi yanındaki öğrenci pansiyonunda yıkım çalışmalarını Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, başkan yardımcıları ile birlikte yerinde inceledi. Tokat'a ikinci bir meydan kazandıracaklarını ifade eden Başkan Eroğlu, kültür yolu projesi kapsamında ayrıca Meydan Çarşısı'nın ayrı bir önemi olduğunu söyledi. Meydan Cami ve Taşhan'ın proje kapsamında tarihi dokusunun korunarak daha farklı bir görünüme kavuşacağını ifade eden Başkan Eroğlu, ticaret anlamında ivme kaybeden bu bölgenin daha da canlanacağını söyledi. Yıkılacak olan pansiyon binası yerine bin 200 metrekarelik taban oturumunda yapılacak olan iki katlı yeni iş yerine 13 esnafın taşınacağını belirten Başkan Eroğlu, binanın yıkımından sonra ihale sürecinin başlayacağını ve yılsonu itibariyle iş yerleri inşaatını tamamlamayı hedeflediklerini belirterek, "Bizler bu şehrin evladıyız, bu şehirde doğduk yaşıyoruz. Allah ömür verdiği sürece de burada yaşayacağız. Vefat ettiğimizde de bu topraklara gömüleceğiz. Bizi yetiştiren sokaklarında top oynadığımız, oyunlar oynadığımız her bir karışında adımlar attığımız bu şehre bizimde bir vefa borcumuz var. Bu görevlerde bunun için varız. Tokat'a yaşayan herkesin bu şehre dair borcu vardır. Biz de bu borcu omuzlarımızda hisseden ve aldığımız bu ağırlığı da layıkıyla yerine getirmek için gayret etmeye çalışan bir insanım. Ekibimiz de öyle. Bizimde gayemiz insanlar şehri ile gurur duysun, iftihar etsin. Şehrimiz ne güzel olmaya başladı diyebilsin. Eğer biz de buna fayda sağlayabilirsek ne mutlu bize. Bu hayallerimizle Tokat sevdamız devam ediyor. Tokat'ı daha iyi güzel yerlere götürmek için gayretlerimizi devam ettireceğiz" dedi.
Başkan Eroğlu, 90 iş yerinin yıkılarak yeni bir dizaynla yapılacağı Meydan projesine 1 esnafın itiraz ettiğini belirterek, "Bir esnafımız yerinden memnun olduğunu ifade ederek yaptığımız görüşmelere rağmen projeyi kabul etmedi. Kararına saygı duyuyoruz. Bu anlamda kamulaştırma sürecini başlattık. Birde aynı dükkanda olan 2 esnafımızın tereddütleri noktasında dilekçe yazmıştı. Bunlar halledilemeyecek sorun değil. Burada esnaf anlamında bir problem var. Onu da kamulaştırma ile halledeceğiz. Bu saatten sonra proje başlamıştır ve yapılacaktır. Ben hayırlı uğurlu olsun diyorum. Şuan esnafların yerleri projede belli. Bunu esnaflar kabul etti ve işi belli bir noktaya getirdik" diye konuştu.
Öte yandan Meydan projenin 2. etabı kapsamında Yeşilırmak İlkokulu yıkılarak üzeri meydan altı otopark olarak tasarlanacağı, 3. etap çalışmada ise Meydan Cami ile Taşhan arasında kalan işyerleri yıkılarak yeni projeye göre dizayn edilecek iş yerlerinin yapılacağı bildirildi.

Sayfa Başı