DARBE GAZİSİ TOKAT'TA DÜNYA EVİNE GİRDİ | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

DARBE GAZİSİ TOKAT'TA DÜNYA EVİNE GİRDİ

Ankara Emniyet Müdürlüğü yakınında darbecilerin açtığı ateş sonucu...

2016-08-15
DARBE GAZİSİ TOKAT'TA DÜNYA EVİNE GİRDİ

Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ) mensubu bir grup askerin 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Ankara'da açılan ateş sonucu sol bacağından yaralanan Mustafa Ulu, düğününe koltuk değnekleri ile katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda 'gençlik lideri' olarak çalışan 31 yaşındaki Mustafa Ulu, darbe girişimine karşı çıktığı sokakta Ankara Emniyet Müdürlüğü yakınında darbecilerin açtığı ateş sonucu sol bacağından yaralandı. Nisan ayında nişanlandığı Zeliha Sultan Çoban ile düğün hazırlıkları yapan Mustafa Ulu, düğün tarihini daha önceden belirlendiği için iptal etmedi. Kentte dün akşam düzenlenen düğüne koltuk değnekleri ile katılan Ulu, eşinin yardımıyla ayakta durdu. Düğünde çalınan oyun havalarına eşlik edemeyen fakat eşiyle dans edebilen Mustafa Ulu, salonun ortasında sandalyeye oturarak, eşinin oyun havaları eşliğinde oyununa alkışla destek verdi.

15 Temmuz olaylarında yaralanmasına rağmen düğüne katılabildiği için Allah'a şükrettiğini ifade eden Ulu, "İstiklal Marşımız boşuna yazılmamış. 15 Temmuz gecesi her bir kıtası, mısrasının sokaklarda insanların ruhunda vücudunda nasıl hayat bulduğunu yaşadım. Bu anlamda 'Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar benim iman dolu göğsüm gibi serhattım var. Ulusun korkma nasıl böyle bir imanı boğar. Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar? Onlar ister tank, tüfeklerle gelsinler 15 Temmuz gecesi olduğu gibi tanların, silahların önüne gerekirse tekrar çıkarız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Allaha çok şükür imanımız tankları tüfekleri yenecek şekilde" dedi. Ulu, bacağındaki kurşun yarası nedeni ile eşinin yardımı ile düğününde sadece dans edebildiğini söyledi. Çiftin düğününe katılan ve nikah şahidi olan Tokat Valisi Cevdet Can ise, "Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi ülkemize hayırlı güzel evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin. Bu merasimde ilk defa bu kadar kendimi mutlu ve gururlu hissediyorum. Bir gazinin huzurunda evlilik merasiminde bulunmaktan onur ve şeref duyuyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telgraf gönderdiği düğünün masraflarını Erbaa Belediye Başkanı Ak Partili Hüseyin Yıldırım'ın karşıladığı öğrenildi.

Sayfa Başı