Başkan POLAT Gündemi Değerlendirdi | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Başkan POLAT Gündemi Değerlendirdi

AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat, Erbaa Belediye Başkanı....

2016-08-16
Başkan POLAT Gündemi Değerlendirdi

AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat, Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım'ın gözaltına alınması ile ilgili sorulara cevap vererek, "Bir FETÖ terör bağlantısı yoktu. Orada süreçle iç içe olduğu için yanlış anlaşılma oldu sanırım" dedi.

Parti binasında yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın açıklaması yapan Başkan Polat, 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde yaşananları dile getirdi. Darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Meydanlara inin" direktifi ile gündüz hayatta, gece vatan nöbetinde kalarak Türk milletinin cesaretini ve ferasetini bir kez daha dünyaya gösterdiğini ifade eden Başkan Polat, "Tüm Türkiye'de olduğu gibi Tokat'ımızda da, binlerce hemşehrimiz tam 27 gün boyunca Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasiye ve geleceğine sahip çıktı. Cumhurbaşkanımızın böylesi kritik bir süreçte göstermiş olduğu dik duruş ve cefakar halkımızın teveccühü takdire şayandır. Tam 27 gün boyunca şehit kanıyla kutsanmış bu topraklar üzerinde haince emelleri olanlara, özgürlük ve bağımsızlık bizim karakterimizdir dedik. Bütün farklılıklarımızı bir kenara bırakarak vatan savunmasında tek yürek, tek yumruk olduk. Allah bu millete o günleri bir daha yaşatmasın. Ancak bütün dünya bilsin ki, istiklalimiz için gerekirse yine evimizden, ocağımızdan ayrı kalarak seve seve bu nöbete durmaya hazırız. Darbeci FETÖ ve diğer terör örgütleri kadar tüm hain odaklar da, son olarak demokrasi nöbetlerimizi taçlandırdığımız 7 Ağustos Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde bir şeyi daha fark ettiler. Bizim gücümüz, sadece tek bir davetle meydanları on binlerle doldurabilmemizden kaynaklanmıyor. Bizim gücümüz, siyasi görüş, inanç, mezhep, kadın erkek, genç yaşlı demeden tek bayrak, tek vatan, tek millet olabilmemizden kaynaklanıyor. Bugün Türk milletinin yenilmezliğine şahit olan dünya mazlumları sevinç nidaları atıyorsa, bu sizin sayesindedir. Uluslararası siyaset ve medya arenası, Türk'ün karşısına hak ve hukuk sınırları içerisinde çıkmak yerine alçakça ve ikiyüzlü beyanlarda bulunuyorsa, bu sizlerin onlara verdiğiniz korku sayesindedir. Türk milleti, binlerce teşekkürü hak ediyor. Allah milletimizden binlerce kere razı olsun" dedi.

Vatan uğrunda şehadet şerbetini içen demokrasi şehitleri ve gazilerine minnettar olduklarını ifade eden Başkan Polat, "Yine, vatan haini darbecilere karşı Türk milletinin yanında duran Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve Emniyet Teşkilatımızın her kademesinde canları pahasına ciddiyet ve şerefle görev yapan personelimize de şükran borçluyuz" diye konuştu.

Başkan Polat ayrıca, Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım'ın gözaltına alınması olayı ile ilgili sorulara şöyle cevap verdi: "Başkan Yıldırım'la ilgili hukuki bir süreç başlatıldı ve o gün sizlerde yakından takip ettiniz gece saatlerinde sorgusundan sonra serbest bırakıldı. Orada bir ayrım yapmak lazım. Bir FETÖ terör bağlantısı yoktu. Orada süreçle iç içe olduğu için yanlış anlaşılma oldu sanırım."

Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, Başkan Yardımcısı Bülent Uzun ile 3 belediye çalışanı soruşturma kapsamında geçen hafta gözaltına alınırken, ifadelerinin ardından gece saatlerinde serbest bırakılmıştı. Olayla ilgili Başkan Yıldırım mahkemelik oldukları bir kişinin 155'e yapmış olduğu ihbar dikkate alınarak gözaltı işlemi yapıldığını basın mensuplarına açıklamıştı.

Sayfa Başı