Anaokulunda GİZLİ GEÇİT | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Anaokulunda GİZLİ GEÇİT

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in çok sayıda kitabının da bulunduğu okulda

2016-08-22
Anaokulunda  GİZLİ GEÇİT


Tokat Niksar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe merkezinde bulunan Gülbahçesi Anaokulu'nun 15 Temmuz darbe girişiminden 2 gün önce usulsüzlük nedeniyle kapatılmasına karar verdi. İldeki diğer okullarla Gülbahçesi Anaokulu'na da atanan kayyum heyeti, okulda incelemelerde bulundu.

GİZLİ GEÇİT BULUNDU

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in çok sayıda kitabının da bulunduğu okulda, müdür odasındaki parke söküldüğünde ortaya çıkan merdiven ile zemin kata iniliyor. Burada duvarların bir kısmı yıkılarak bir kişinin geçebileceği koridor bulunduğu ve okulun dışına çıktığı belirlendi.

TÜM OKULLARI KAYYUMA DEVREDİLDİ

Kayyum Heyeti Başkanı Abdullah Gürbüz,yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimin ardından örgütün Tokat genelindeki tüm okullarının kayyuma devredildiğini belirtti.
GİZLİ GEÇİDİ TESADÜFEN BULDUK

Darbe girişiminden 2 gün önce Gülbahçesi Anaokulu'nun eksikleri nedeniyle kapatıldığını bildiren Gürbüz, okulla ilgili işlemlerin 13 Temmuz itibarıyla sonlandırıldığını söyledi.

Teslim aldıktan sonra okulda yaptıkları incelemede gizli bir geçit bulduklarına dikkati çeken Gürbüz, "Gizli geçidi tesadüfen bulduk. Birbirine ekli şekilde, birbirine geçen, gerçekten ne olduğu da bilinmeyen çok ilginç yapı ile karşılaştık. Bazı gizli işlerin orada yapıldığını düşünüyoruz." dedi.

Gizli geçidin müdür odasında yer aldığını anlatan Gürbüz, "Gizli geçit, bulunması gerçekten zor bir yerdi. Tesadüfen, bütün noktaları aradığımız için, orada böyle bir arama yaptığımızda görmüş olduk. Bu yapıyı hala gözleri açık olmayan basiretsiz insanlara bu tür yapılarda neyin çevrildiğini, nelerin döndüğünü kanıtlamak açısından bir belge olarak düşünmek lazım." ifadesini kullandı.

"HALKIN OKULU OLARAK BUNLAR DEVAM EDECEK"

Gürbüz, milletten gelenin millete döneceğini vurgulayarak, "Zamanında gizli kapaklı işlerin yapıldığı yerler Cenabıhakk'ın izni ile sırların açık olduğu şekle dönüşmüş oluyor. Halkın okulu olarak bunlar devam edecek çünkü her şey aslına dönüyor. O da aslına dönmüş olacak." diye konuştu.

Tokat'ta 22 Temmuz'da bünyesinde 13 okul bulunan 6 şirkete FETÖ/PDY'ye finans desteği sağladığı gerekçesiyle kayyum atanmıştı.

Bugün gelen haberlerde ise O Merdivenler Netlik kazandı:

TOKAT'ın Niksar İlçesi'nde darbe girişi öncesinde kayyum atanan ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olduğu belirtilen anaokulunda, gizli geçit olarak adlandırılan merdivenin aslında depo merdiveni olduğu belirtildi.

Kayyum atanan Gülbahçesi Anaokulu'nun müdür odasında yapılan incelemede, parkelerin altında, alt kata inen bir merdiven olduğu, alt katta ise odalar arasında geçişi sağlayan kapılar olduğu iddia edildi. 'Gizli geçit' olarak nitelendirilen bu merdivenlerin, aslında depo merdiveni olduğu anlaşıldı.

Gülbahçesi Anaokulu binasının 10 yıl kadar önce Niksar 1'inci etap TOKİ Konutları Projesi kapsamında birbirine bitişik 6 dükkandan oluşan iş merkezi olarak yapıldığı belirlendi. Burada bir süre işletmeci olarak faaliyet gösteren kişi gelişmeleri şöyle anlattı:

"Üstü dükkan, bodrum katları depo olarak planlanan dükkanlardan depolara inilen merdiven bulunan iş merkezini TOKİ'den satın alan A.İ.K., esnafa kiraya verildi. Binada bir süre kahve, bilardo salonu gibi işletmeler faaliyet gösterdi. Daha sonra dükkanların tümü Gülbahçesi Anaokulu olarak kiralanınca tadilat yapıldı. Bu kapsamda, her dükkanda bulunan merdiven inişlerinin üzerleri kapatılarak, tek bir merdiven aktif hale getirildi. Alt katta bulunan odalar arasında birbirine geçiş yapılabilmesi için de küçük kapılar eklendi. Okul müdürünün odasında, üstü parke ile kapatılan da iddia edildiği gibi 'gizli geçiş' değil, kapatılan merdivendir."

Sayfa Başı