TOKAT’TA PARK SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

TOKAT’TA PARK SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Başkan Eroğlu hedefimiz....

2016-08-23
TOKAT’TA PARK SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, 2016 yılında 15 yeni park yaptıklarını, hedeflerinin ise 150 parka ulaşmak olduğunu belirtti.

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 2016 yılında tamamlanan 15 yeni parkta yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Başkan Eroğlu yaptığı açıklamada, 2016 yılında 15 yeni parkın Tokat'a kazandırıldığını, eski parkların tamamında ise yenileme çalışması yapıldığını belirterek; "Göreve geldiğimizde irili ufaklı toplam 68 park vardı. Biz bir taraftan bu parkları yenilemek ve yeni park alanları oluşturmak için hızlı bir şekilde yol haritamızı çizdik. Mahallelerimizdeki park sorunlarını inceledik ve üç mahallemizde hiç park olmadığını gördük. İki yılı aşkın zamandır yaptığımız çalışmalar ile %50 artış sağladık ve yeni 33 tane daha park yaparak park sayımızı 101'e çıkarttık.

Eski 34 parkı; oyun grupları ile, ihata duvarları ve zemin kaplaması ile tamamen yeniledik. Kalan 34 parkımız var, bu parklarımızı da önümüzdeki yıllarda yenileyerek Tokatlı hemşerilerimizin kullanımına sunacağız.

Parklarımızda çevre düzenlememizi de farklı ve cazibeli hale getiriyoruz. Ahşap dekoratif desenler kullanıyoruz. Yine sportif faaliyetler yapılabilmesi için basket potaları ve futbol sahaları oluşturmaya çalışıyoruz. Oyun gurupları ve spor aletlerinin yanında müsait olan alanların tamamında bu tür faaliyetlerin yapılabilmesi için gerekli malzemeleri ekliyoruz. Biz bir taraftan güzel eserlerle şehrimizi donatırken bir yandan da sosyal aktivitelerin yapılabileceği alanlar oluşturmaya gayret ediyoruz.

Çocuklarımızın parklarda yaşayacağı olumsuzlukları ortadan kaldırmak için, TSE standartlarına uygun olarak son teknolojiyle üretilmiş yeni oyun grupları ve Spor kondisyon aletleriyle donattık. Ayrıca tüm parklarımızın tamamında toplam 3500 m2 kauçuk zemin döşemesi yaptık. Yine tüm parklarımızda ailelerimizin de rahat edebilmesi için ahşap dekoratif oturma bankları koyduk.

HEDEFİMİZ 150 PARK

Hedefimiz görev süremiz boyunca 150 tane park oluşturmak. Göreve geldiğimizdeki park sayısını 3 katına çıkartmayı hedefledik. Kişi başına düşen yeşil alanların Dünya standardı 10 m2 yeşil alandır. Tokat'ta ise kişi başına 4-5 m2 dir. Bunu iki katına çıkartmamız lazım. 10 m2 ye çıkartmak için gayretle çalışmaya devam edeceğiz.

Toki 2. Etap Parkı, Kaşıkçıbağları Mahallesi Ahmet Yesevi Parkı, Huzurevi altı parkı, Nur Evleri Parkı, Bosna Parkı, Altıyüzevler kanal altı Parkı, Karşıyaka Kabiloğlu Parkı, Yunus Emre Parkı, Dokuztaşlar Parkı, Saraçoğlu Parkı, Sarıkçısokak Parkı, Seyit Necmettin Parkı, Karşıyaka Geksi Caddesi Parkı, Esentepe Bekçioğlu Cami altı Parkı, Kemer Parkı olmak üzere 2016 yılında toplam 15 yeni park yaptık.

PARKLARI, ŞEHRİMİZİ VE YEŞİLİ HEP BİRLİKTE KORUYALIM

Temizlik konusunda halkımızdan özellikle gençlerimizden ricamız var. Yaptığımız bu güzel parklarda özellikle genç kardeşlerimiz sprey boyalarla sevdiği kişilerin isimlerini yazıyorlar. O sevdiğiniz insanların isimlerini kalplerinize kazıyın ve orada saklayın. Bu mekanlarda bu görüntüler hoş değil. Ayrıca çekirdek kabuklarını, su petlerini ve kağıtları buraya attıklarında çokta hoş olmuyor. Tokat hepimizin, bu parklar hepimizin. Bizler temizlik yapıyoruz ama bu yeterli olmuyor. Bu parkları, şehrimizi ve yeşili hep birlikte koruyalım. Teşekkür ediyorum" dedi.

Sayfa Başı