YENİ TOKAT HAVALİMANI | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

YENİ TOKAT HAVALİMANI

Tokat Havalimanı yakınlarında bulunan Söngüt ve Çerçi köyleri çevresindeki...

2016-08-27
YENİ TOKAT HAVALİMANI

Yeni Tokat Havalimanı kamulaştırma işlemlerinde ikinci safhaya geçilirken, 157 kişiye 16 milyon 639 bin 193 TL'nin ödemesi için gerekli işlemlerin yapıldığı bildirildi.

Tokat Havalimanı yakınlarında bulunan Söngüt ve Çerçi köyleri çevresindeki yaklaşık 2 bin 200 dönüm arazi üzerine yapılması planlanan yeni havalimanı için kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamında daha önce anlaşma sağlanan hak sahipleri ile tapu devir işlemlerinin ardından ödeme işlemleri yapılacak. DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından hak sahiplerine ödenmek üzere 29 milyon TL banka şubesine yatırıldı.

DHMİ adına Kamulaştırma işlemlerini yürüten Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü yetkilileri ile DHMİ Tokat Havalimanı yetkilileri Tapu Müdürlüğü ve banka şubesinin yoğun bir mesai içinde olduğu kaydedildi. Toplam 455 adet taşınmazdan (özel mülkiyet+Hazine+DSİ)anlaşma sağlanan 258'inin ferağ işlemleri bu kapsamda devam ediyor. 106 adet parselin tam hissesi, 55 adet parselin kısmen devri DHMİ Genel Müdürlüğü'ne yapıldı. 08 Ağustos'tan beri bu taşınmazların maliki durumunda bulunan 157 kişiye 16 milyon 639 bin 193 TL'nin ödemesi için gerekli işlemler yapıldığı bildirildi. Anlaşma sağlanamayan taşınmazlar için ise Kamulaştırma Kanunu 10. maddesi gereği kamulaştırma bedelinin tespiti ve tescili davası açılması yönünde çalışmalar da devam etmekte olduğu öğrenildi.

Son teknoloji ile donatılacak olan yeni hava limanı pist uzunluğu ve yönü ile büyük kargo uçaklarının iniş ve kalkışına uygun olarak yapılması planlanıyor.

Sayfa Başı