Kurbanlık alırken nelere dikkat etmeli? Kurbanlık nasıl seçilir? | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Kurbanlık alırken nelere dikkat etmeli? Kurbanlık nasıl seçilir?

Kurban Bayramı yaklaşıyor...

2016-08-27
Kurbanlık alırken nelere dikkat etmeli? Kurbanlık nasıl seçilir?

Yaklaşan kurban bayramı öncesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, kurbanlık hayvan alacak vatandaşlara uyarılarda bulundu. Kurbanlık hayvan alımlarında Veteriner Sağlık Raporu ile büyükbaş hayvanlar için pasaport, küçükbaş hayvanlar için nakil belgesine muhakkak dikkat edilmesi gerektiği belirtilen uyarılarda, Küpesi bulunmayan, çok zayıf olan, gebe olan, yeni doğum yapmış olan, yüksek ateşi olan, çok genç ve etleri olgunlaşmamış olan, kılları karışık ve mat halde olan, bakışları ve dış görünümü canlı olmayan, salya ve gözde akıntısı bulunan, pis kokulu ishali olan, öksürük, nefes darlığı, pis kokulu burun akıntısı olan, çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız olan, yara, şişlik ve ödemi olan, cinsiyet organları ve memede kötü kokulu akıntısı olan hayvanların kurban olarak satın alınmaması gerektiği hatırlatıldı.

Kurban kesimleri hakkında da vatandaşların bilgilendirildiği uyarılarda, "Kurban kesimleri şehir ve kasabalarda mezbaha ve kombinalar ile kurban komisyonlarının belirlediği geçici kurban kesim yerlerinde yapılmalıdır. Kesim yapılacak yerler kolay temizlenebilen ve dezenfekte edilebilen malzemeden yapılmış olmalıdır. Zeminde su ve kanın birikmemesi sağlanmalıdır. Kesim sonrası oluşan atık ve artıkların depolanması ve bertarafı için gerekli çevre düzenlemeleri yapılmalıdır. Kesim işlemi mümkün olduğunca hayvanlar askıya alınarak yapılmalıdır. Böylece kesim ve yüzüm işleminin daha temiz ve sağlıklı bir şekilde yapılması sağlanmış olacaktır" denildi.

Sayfa Başı