BAŞKAN EROĞLU TOKAT BASINI İLE KAHVALTIDA BULUŞTU | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

BAŞKAN EROĞLU TOKAT BASINI İLE KAHVALTIDA BULUŞTU

Başkan Eroğlu gündem ve Tokat adına her konuda...

2016-09-07
BAŞKAN EROĞLU TOKAT BASINI İLE KAHVALTIDA BULUŞTU

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İbn-i Kemal Mahalle Konağı'nda basın mensupları ile biraya gelen Başkan Eroğlu, gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulundu.

Eroğlu yaptığı açıklamalar sonunda baın mensuplarınının sorularınıı tek tek cevaplayarak Tokat'a dair açıklamalarda bulundu.

Akzambaklar projesi kapsamında yapılan ışıklandırma sisteminin kamuoyunda olumlu yansımaları olduğunu ifade eden Başkan Eroğlu, ücretsiz Wifi çalışmalarından kamuoyundan bekledikleri tepkiyi alamadıklarını kaydetti. Basın mensuplarının soruları üzerine Kanal Tokat projesine değinen Başkan Eroğlu, Yeşilırmak'ta bin 200 metrelik alanın adeta bir fanus içine alınarak çalışma yapılacağını söyledi. Yeşilırmak kenarındaki evlere zeminden su kaçaklarının yaşanmaması, yağmur ve sel sonrasında yaşanabilecek su baskınlarına karşı proje ürettiklerini ifade eden Başkan Eroğlu, "Burası şehrin içinde bir alan olması ve deprem bölgesinde olmamız nedeni ile yapacağımız tesisin de depreme dayanıklı olması gerekiyor. Bu anlamda yapılan proje kapsamında 15 metre yerin altına girilip kazıklı sistemlerle bin 200 metrelik alanda temelimizi atacağız. 15-20 metre arayla kazıklar çakılarak zemin sağlamlaştırılarak depreme dayanıklı hale getireceğiz. Bu alanda depolanacak olan suyun çevredeki binalara kaçmaması için önlem alacağız. Yani membran kaplama, betonla, hasır demirle bin 200 metrelik su havzasını adeta bir fanus içerisine alacağız. Ne içeriden dışarı su sızacak nede dışarıdan içeri su girecek. Böyle olduğu takdirde sıkıntı olmayacak. Suyun en yüksek noktası Atatürk köprüsünün olduğu yerde 2 metre 40 santim olacak. Yağmur suları bu tesis içerisinde girmemesi için ayrı kanallar yapılacak. Oradan 600 evler bölgesine giden köprünün oradan tahliye edilecek. Yoğun yağışlar için ise ırmağın belirli bölgelerine sensor konulacak, tehlike anlamında sistem otomatik olarak çalışacak. Irmağı boğduğumuz rubber dam (şişme boru) havası indirilerek ırmak kendi seviyesine düşecek. İhaleye ocak ayında çıkmayı planlıyoruz" dedi.

Meydan projesi ihaleye çıkacak

Meydan projesi kapsamında 5 Ekimde ihaleye çıkacaklarını ifade eden Başkan Eroğlu, 6 aylık süre içerisinde yıkılan yurdun yerine yeni iş yerlerinin yapılarak taşınması sürecinin başlanacağını söyledi. Şubat ayında yapılacak ihale ile de eski dükkanların yıkılarak kaldırılması amacıyla ihale yapılacağını ifade eden Başkan Eroğlu, "Hedefimiz 2017 yılının sonu 2018 Mart ayına kadar bu projeyi bitirerek halkın hizmetine açmak" diye konuştu.

Paralel yapı tarafından dinlendi

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik yapılan soruşturma kapsamında 7 belediye çalışanın açığa alındığını soruşturmaların devam ettiğini ifade eden Başkan Eroğlu, 2010 yılında paralel yapı tarafından dinlendiğini ve mağdur sıfatı ile 2014 yılında ifade verdiğini kaydetti. 17-25 Aralık sürecinde ses kaydının yayınlandığını ifade eden Başkan Eroğlu, "Türgev üzerinden belediye başkanı arsa peşkeşi çekiyor diye yazdılar. Sanki birilerine arsa peşkeşi çeker pozisyondaymışız gibi algı oluşturdular. Oradan üzerimize gelmeye çalıştılar. Daha ilginci 2014 yılının sonlarında emniyetten telefon geldi istihbarattan çağrılıyorsunuz diye. Gittiğimde İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünden 3 müfettiş vardı. 2010 yılında Tokat emniyeti bizi dinlemeye almış. O dönemin paralelcileri. Biz de gerekli şikayetimizi yaptık. Bunlar öyle insanlar ki basına, siyasete, yada gözlerine kimi kestirdiler ise o zaman imkanlar ellerinde gerek dinleme, kumpas ve başka olaylarla birçok insanın kanına girmişler, mağdur etmişler" diye konuştu.

Ayrıca yenı projelerle ilgili bilgi veren Eroğlu Plevne ve Çanakkale panoramik müze ile ilgili çalışmaları başlandığını yer belli olur olmaz işlemleri hızlandıracaklarını ifade etti.

Şehitlerimizin ismini Tokat'ta yaşatacağız diyen Eroğlu bununla ilgili belediye meclisinde çalışmaların en kısa zamanda bitirileceği ve bir şehitlik anıtı içinde çalışma yaabileceklerini ifade etti.

Sayfa Başı