Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğü'ne atama | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğü'ne atama

Tokat'lı Prof.Dr Erhan Afyoncu...

2016-10-05
Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğü'ne atama

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ 15 TEMMUZ'DAN SONRA KURULDU

15-16 Temmuz 2016 Türkiye askerî darbe girişimi sonrasında gündeme gelen askerî kurumların yeniden organize edilme sürecinde askerî okullar da bu kapsama alınmıştı. Bu kapsamda askerî darbe girişiminin faili olarak gösterilen FETÖ mensuplarının sızdığı Türk Silahlı Kuvvetlerinin astsubay ve subay ihtiyacını karşılayan Heybeliada Deniz Lisesi, Işıklar Askerî Hava Lisesi, Kuleli Askerî Lisesi, Maltepe Askerî Lisesi ile astsubay hazırlama okulları ve Harp Akademileri 31 Temmuz 2016 tarihinde yürürlüğe giren kanun hükmünde kararname ile kapatılarak tüm öğrencilerin ilişiği kesilmişti. Aynı kararname ile bu okulların kapanmasıyla oluşacak subay ihtiyacını karşılayan öğretim kurumu boşluğunu doldurmak amacıyla önlisans, lisans ve lisansüstü düzeylerinde eğitim verecek olan Millî Savunma Üniversitesi kuruldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kurulan Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Erhan Afyoncu'yu atadı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, yeni kurulan Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğüne, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 130'uncu ve 669 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 5'inci maddeleri uyarınca, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın önerdiği ve Başbakan Binali Yıldırım'ın uygun gördüğü adaylar arasından Prof. Dr. Afyoncu'yu atadı.

ERHAN AFYONCU KİMDİR

Tarihçi akademisyen Erhan Afyoncu 1967 yılında Tokat'ta doğdu.


İlk ve ortaöğrenimini doğum yeri de olan Tokat'ta gördü. Gazi Osman Paşa Lisesini tamamladıktan sonra 1984 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Bölümüne başladı. 1988 yılında mezun olup bir yıl sonra aynı bölümde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. Yüksek lisansını Necati Efendi Tarih-i Kırım (Rusya Sefaratnamesi) tezi ile yapıp, 1997 yılında Osmanlı Devlet Teşkilatında Defterhâne-i Âmire (XVI-XVIII. Yüzyıllar) tezi ile doktorasını tamamladı. 2000 yılında yardımcı doçentliğe, 2008 yılında doçentliğe, 2014 yılında ise profesörlüğe yükseldi. 2001 yılında Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümüne geçiş yaptı. 2010 yılında Marmara Üniversitesi-Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü başkan yardımcısı oldu. 2016 yılında Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi dekanı oldu.

Uzun süre Murat Bardakçı ve Pelin Batu ile birlikte Tarihin Arka Odası adlı bir tarih programı yaptı. 2011 yılında Show TV'de yayınlanan Muhteşem Yüzyıl adlı dizinin ilk sezonunda tarih danışmanlığını yapan Afyoncu, dizinin ikinci sezonunda tarih danışmanlığını bıraktı. 11 Nisan 2012 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğine getirildi.

Bugün gazetesinde 2008 yılından Nisan 2014 tarihine kadar köşe yazıları yazdı. 2016 yılında Sabah gazetesinde köşe yazarlığına başladı.

Sayfa Başı