ERBAA'DA KOMŞULAR SEFERBER OLDU | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

ERBAA'DA KOMŞULAR SEFERBER OLDU

Pencerenin demir parmaklıklarını kırarak...

2016-10-19
ERBAA'DA KOMŞULAR SEFERBER OLDU

Tokat'ın Erbaa ilçesinde yangın çıkan evde bulunan iki çocuk, komşuları tarafından kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, Ertuğrul Gazi Mahallesi Vahit Selçuk Caddesi'nde bulunan 2 katlı binanın birinci katında ikamet eden Necmi Yağcı, çocukları 3 yaşındaki Berat Yasin ile 5 yaşındaki Hayrünnisa'yı evde bırakarak fırına ekmek almaya gitti.

Bir süre sonra evde yangın çıktığını gören ve çocukların çığlık attığını duyan aynı binada yaşayan ev sahibi Songül Parlak, pencerenin demir parmaklıklarını kırarak çocukları kurtardı.

Yangın nedeniyle oldukça korktukları gözlenen çocuklar, komşuları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

İtfaiye tarafından söndürülen yangın sonucu ev kullanılamaz hale geldi.

Parlak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sesler üzerine dışarıya çıktığını, evin duman içinde kaldığını gördüğünü söyledi.

Çocukların açık olan pencereye çıktıklarını belirten Parlak, "Anahtar nerede' diye sordum. Çocuklar, anahtarın babalarında olduğunu söyleyince kapıyı kırmaya çalıştım. Bunda başarılı olamayınca pencerenin önündeki demir parmaklıkları kırdım." dedi.

Çocukların çok kötü durumda olduklarına dikkati çeken Parlak, "Her yer duman içerisindeydi. Çocuklar 'teyze bizi kurtar' diye bağırıyorlardı. Bu sırada salondan bir patlama sesi ile alevler geldi. Küçük çocuğu zorla kurtardım, sonra diğerini dışarıya çıkarttım. Ben dışarı çıkardıktan sonra çocukları komşular aldı." ifadelerini kullandı.

Baba Yağcı ise kısa süreliğine fırına ekmek almak için gittiğini anlatarak, "Bu sırada büyük ihtimalle televizyon patlamış. Çocuklarım evdeydi. Ben gelene kadar çocuklarımı komşular kurtarmış." diye konuştu.

Sayfa Başı