60 MİLYONLUK DEV PROJEDE BAKAN SÖZÜ | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

60 MİLYONLUK DEV PROJEDE BAKAN SÖZÜ

Proje sonunda Kaledibi Risk Bölgesinde...

2016-10-20
60 MİLYONLUK DEV PROJEDE BAKAN SÖZÜ

60 Milyonluk "Kaledibi Kentsel Risk Alanı Dönüşüm Projesi" ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin Tokat ziyaretinin ardından ayrıntılar belli olmaya başladı.

Daha önce ilgili Kentsel Dönüşüm alanında çözüm için iki yöntem belirlenmişti.
Bu yöntemlerden birincisi; ilgili risk alanının kamulaştırma bedeli ödenerek boşaltılması, ikincisi ise; mülkiyet sahiplerine belediye tarafından rezerv alanı oluşturularak konut yapılması idi.
Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, "Kaledibi Kentsel Risk bölgesi resmi gazetenin 02.09.2013 tarih / 28753 sayılı ve 01.08.2013 tarih / 2013/5243 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel risk alanı olarak belirlenmiştir. Toplam 11.7 hektarlık bu alanda 816 adet parsel bulunmaktadır. Bu parsellerin %82 yakın kısmı özel mülkiyete aittir. Risk alanıyla ilgili yaklaşık bir yıl önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hak sahipliği tespiti, gayrimenkul değerlendirmesi ve yapıların yapısal durumları tespit çalışması yapıldı.
Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki bey 20 yıllık Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemindeki kentsel dönüşüm alanlarında daha az sorunsuz çözümle ilgili tecrübelerini de bizlerle paylaştı.
Sayın Bakanımızın ziyareti sırasında hem sunum yaparak hem de toplantıda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte yürüteceğimiz projelerimizi dosya halinde kendilerine sunduk.


Her zaman söylüyoruz, bu şehri birlikte yönetiyoruz. Sizin fikirleriniz bizim için önemli. Kaledibi Risk Bölgesinde yaşayan insanımızın çoğunluğunun isteği konut yapılarak ilgili alanın boşaltılması idi. Sayın Bakanımızla yaptığımız toplantıda 60 Milyonluk böyle dev bütçeli bir projenin Bakanlığın uhdesinde işbirliği içerisinde yürütülmesi konusunda anlaştık. Halkımızın istekleri doğrultusunda Belediye Başkanlığımızca yapılan çalışmalar sonucu birkaç tane alternatif rezerv alanı tespit ederek Bakanlığa sunacağız. Böylece rezerv alanına yeni konutlar inşa ederek konut sorununu çözüme kavuşturmuş olacağız.
Tabi proje biraz zaman alacak. 60 Milyonluk dev bir proje. Proje sonunda Kaledibi Risk Bölgesinde can güvenliği tehdidi altında hayatlarını sürdürmek zorunda kalan insanımıza mutlu bir yaşam sunacağız. Sonrasında kale altındaki ilgili risk alanını boşaltarak şehrimize daha görsel yeşil bir alan kazandırmış olacağız. Bu projeyle birlikte; Geleneksel Osmanlı Şehir Mimarisindeki kale, çarşı ve meydan üçlemesi ile Tarihi Tokat Kalesi ve etrafında yapılacak restorasyon çalışmaları sonrasında Sulusokak, Kültür Sokağı ve Sokak Sağlıklaştırmaları ile tarihi Tokat Meydanı'nın bağlantısı sağlanacak.
Projenin hayata geçmesi noktasında desteklerini esirgemeyen Başbakanımıza, Hükümetimize, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza ve emeği geçen Tokat Milletvekillerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Sayfa Başı