TOKAT VAHŞİ ÇÖP DEPOLAMA ALANI İÇİN 2 MİLYON TL DESTEK | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

TOKAT VAHŞİ ÇÖP DEPOLAMA ALANI İÇİN 2 MİLYON TL DESTEK

Tokat'ta büyük bir çevre sorunu daha sona eriyor....

2016-10-23
TOKAT VAHŞİ ÇÖP DEPOLAMA ALANI İÇİN 2 MİLYON TL DESTEK

Vahşi Çöp Depolama Alanı Projesi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 2 Milyon TL'lik destek alındı.

Tokat Şehir Merkezine 5 km. mesafede yaklaşık 9,3 hektarlık alan 30 yılı aşkın bir süredir çöp depolama alanı olarak kullanılmakta ve çevre sağlığına zarar vermekte idi. Göreve geldiği günden itibaren çevre sorunları başta olmak üzere birçok konuda projelerini bir bir hayata geçiren Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, "Vahşi Çöp Depolama Alanı Islah" projesini hazırlayarak büyük bir çevre sorununa son veriyor.

Proje hakkındaki gelişmelerle ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, "Tokat'ın tam ortasından geçerek bölgeye ve şehre hayat veren Yeşilırmak nehrinin kenarında, tarım arazilerinin ortasında çevre sorununa neden olan, şehir merkezine 5 km mesafede kalan Vahşi Çöp Depolama alanında fermantasyon yangınları sonucu çıkan duman ve kötü kokular Tokat'ın havasını kirletmekte ve sağlık açısından birçok tehlikeyi barındırmakta.

Çevre ve sağlık sorunlarını bünyesinde barındıran Vahşi Çöp Depolama Alanının ıslahı için proje hazırlayarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmeler yaptık, projemiz bakanlıktan onaylandı ve alanın ıslah edilmesi için Bakanlık tarafından 2 Milyon TL'lik destek aldık. Proje ihalesini tamamladığımız alanın yapım ihalesini de önümüzdeki günlerde tamamlayarak vahşi çöp depolama alanını rehabilite edeceğiz ve inşallah şehrimize güzel bir park kazandıracağız" dedi.

Sayfa Başı