OKULSPORLARI DEĞERLENDİRME VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

OKULSPORLARI DEĞERLENDİRME VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Tokat 2016-2017 Okulsporları yeni sezonuna hazır

2016-11-03
OKULSPORLARI DEĞERLENDİRME VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Tokat 2016-2017 Okulsporları yeni sezonuna hazır

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı Okulsporları faaliyetlerini planlama ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Spor Şube Müdürümüz Ömer Besler, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Sargut, 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Müdürü Sami Öğüt, Mehmet Akif Ersoy Görme Engelliler Okulu Müdürü Abdurrahman İlhan, Okulsporları İl Temsilcisi Volkan Vural, Spor Servis Şefi Abdülkadir Nakaç, kurum personelimiz ve beden eğitimi öğretmenlerinin katılımları Mehmet Akif Ersoy Görme Engelliler Okulu toplantı salonunda;

2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılı Okul Spor faaliyetlerini değerlendirmek, 2016-2017 Okulsporları faaliyetlerini planlamak ve Okul Sporları Bilgi Yönetim Sistemiyle ilgili bilgilendirmelerin yapıldığı toplantı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasına müteakiben Açılış konuşmaları ile devam etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ise konuşmasında;

İlimizde okulsporları faaliyetlerinin gelişmesine ve öğrencilerimizin en iyi şartlarda eğitimlerini sürdürürken sportif faaliyetlerini de yapmaları hususunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte sistemli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.
Bu doğrultuda okullarımız ve çalışma arkadaşlarımızla birlikte yapılacak olan faaliyetlerde özverili bir şekilde çalışacaklarını, çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutarak spora kazandırmak için gerekli tedbirleri alacaklarını bildirdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar;

Hep birlikte insanla uğraşıyoruz. Özellikle siz öğretmenlerimiz en hareketli dönemini yaşayan ve sonsuz enerji ile dolu olan gençlerimizle birliktesiniz. Öğrencilerimizin boş zamanlarını faydalı bir şekilde geçirecek, enerjilerini olumlu yönde kullanacak, stresini giderecek, kötü alışkanlıklardan korunup bilgi, beceri ve yeteneklerini artıracak en önemli etkinliklerin başında okul içi ve okul dışında katılabilecekleri sportif faaliyetler gelmektedir. Sportif etkinlikle bireylerin kendi yetenekleri çerçevesinde düzenli çalışmayı, üstün yeteneği, estetiği, yarışmayı gerektiren bir uygulama olduğundan öğrencinin kişilik görüntüsünü ve uyumunu olumlu yönde etkilemektedir. Öğrencinin spor alanında kazanmış olduğu bilgi, beceri ve yetenekler onun boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirerek, kötü alışkanlıklardan korunmasını sağlar. Kendine özgüven duygusunu geliştirir. Okul sporlarındaki temel hedef öğrencilerimize temel spor bilgilerinin verilmesinin yanında üstün yetenekli sporcularının tesbit edilip yönlendirilmesi, sporun tabana yayılmasıyla geliştirilmesidir.

Gerçekleştirilen müsabakalarda siz değerli beden eğitimi öğretmenlerimizin emeği çok büyük, hep birlikte bu sayıyı daha üst seviyelere çıkararak, daha fazla gencimizi sporla buluştururuz.

Gençlik ve Spor Bakanlığımız Ülkemizdeki gençlerimizin daha nezih ortamlarda sportif etkinliklerde bulunmaları için Spor tesisleri yapımına hız vermiş ve bu yatırımlardan İlimizde büyük ölçüde pay almıştır.

Bu doğrultuda spor salonu olmayan İlçemiz kalmayacak ve geleceğimizin teminatı gençlerimizi toprak ve beton zeminli sahalardan kurtarmak için Turhal, Zile, Başçiftlik, Sulusaray, Almus, Pazar ve Artova İlçelerimizde sentetik sahalarımızın yapımı tamamlanarak hizmete açılmış, Sulusaray ilçemizde yapımı devam eden spor salonumuz en kısa sürede yapımı tamamlanarak gençliğimizin hizmetinde olacaklardır.

Zemin etüdü çalışmaları tüm hızıyla devam etmekte olan ve Bedestenlioğlu Mevkisinde yapılacak Sporcu Fabrikamız ile 2017 yılı yatırım programına alınan İl Merkezimize yeni sentetik saha ve Atletizm pistimiz de ilimiz sporuna kazandırılacaktır.

Hedefimiz, geleceğin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi madde bağımlılığı ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutarak sportif faaliyetler içerisinde olmalarını sağlayarak sağlıklı ve huzurlu bir geleceğe sahip olmaları için çalışmalarımıza özverili bir şekilde devam edeceğiz.
İl Müdürümüz konuşmasının devamında 2015-2016 Yılı Okulsporların da vermiş oldukları desteklerden dolayı, Okul Müdürlerimize, öğretmenlerimize teşekkür ediyor,2016-2017 eğitim yılı Okul Sporları faaliyetlerinde desteklerinizi bekliyor başarılar diliyorum" dedi.

Okulspoları Birim Şefi Abdülkadir Nakaç tarafından "Okulsporları Yönetim Bilgi Sisteminde yapılan değişiklikler ile 2015-2016 Eğitim yılı Okulsporları değerlendirmelerini" içeren sunum ile devam eden değerlendirme toplantımız, Soru –Cevap bölümünde Okulsporları Faaliyetlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileriyle ilgili fikir alışverişlerinde bulunularak toplantı sona ermiştir.

Toplantı sonunda yapılan tören ile;

İl Müdürümüz Cemil Çağlar, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Spor Şube Müdürümüz Ömer Besler ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Sargut tarafından 2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılında İlimizde yapılan Okulspor Faaliyetlerinde katkılarından dolayı 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi Okul Müdürü Sami Öğüt, Mehmet Akif Ersoy Görme Engelliler Okulu Müdürü Abdurrahman İlhan, Okul Sporları İl Temsilcisi Volkan Vural, Tertip Komitesi Üyeleri Beden Eğitimi Öğretmeni Gökhan Alpak, Nuri Otçu ve Basketbol Antrenörümüz Erhan Bozyel' e teşekkür belgeleri takdim edildi.

Sayfa Başı