TOKAT GENÇLİĞİ SABAH NAMAZINDA BULUŞTU | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

TOKAT GENÇLİĞİ SABAH NAMAZINDA BULUŞTU

Gençler Sabah Namazında Buluşuyor sloganıyla gençleri....

2016-11-19
TOKAT GENÇLİĞİ SABAH NAMAZINDA BULUŞTU

81 İlde ve aynı anda.

Gençlik ve spor Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Gençler Sabah Namazında Buluşuyor" sloganıyla hayata geçirilen proje Tokat'ta da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Gençlik Merkezi koordinesinde Tokat Valisi Sn. Cevdet Can'ın öncülüğünde, Tokat Belediyesi, İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sivil Toplum Kuruluşları, Tokat Gençliğinin yoğun katılımlarıyla "Es salatu Hayrun Mine'n Nevm" (Namaz uykudan, daha hayırlıdır diyerek) Ali Paşa Camisinde buluştular.

Sabah Namazı buluşmaları programı kapsamında 18 Kasım 2016 Cuma günü Tokat Merkez ve İlçelerimizle bulunan Gençlik Merkezleriyle aynı anda;

Tokat Merkezde Vali Cevdet Can,İl Müdürü Cemil Çağlar, Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Kelemci, İl Müftüsü Ahmet Erdem, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Gençlik Merkezi Müdürü Kazım Elmas , Şube Müdürleri Celal Yurdakul, İbrahim Tarun, Ömer Besler, STK temsilcileri, gençlik liderleri ve gençlerin yoğun katılımları ile Ali Paşa Camisinde Kur'an- ı Kerim tilaveti ve Yasin-i Şerif'in okunmasıyla başlayan etkinlikle Sabah Namazı eda edilmiştir.

Namaz sonrası İl Müftüsü Ahmet Erdem tarafından, eller semaya açılıp Ülkemizin birlik ve beraberliği ile Tüm Şehitlerimiz ve 15 Temmuz Şehitlerimiz için dualar okunarak, Salavatı şerifler getirildi.

İlçe Protokolü, İlçe Müdürleri, Liderler ve gençlerin katılımlarıyla da Almus'ta – Merkez Cami, Erbaa'da - Büyük Cami, Niksar' da - Keşfi Cami, Turhal' da - Şeker Cami, Reşadiye' de - Çermik Cami ve Zile İlçemizde de Ulu Cami' inde "Gençler Sabah Namazında Buluşuyor" etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan İl Müdürü Cemil Çağlar;

Gençlik Merkezlerimizde Gençlerimizin Sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler çerçevesinde serbest zamanlarını ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirecekleri ve zararlı alışkanlıklardan korunacakları yıl içerisinde organize etmiş olduğu sosyal ve kültürel içerikli projelerden binlerce gencimizin faydalandığı birer cazibe merkezimizdir.

Gençlik ve spor Bakanlığımızın Türkiye genelinde 81 ilde aynı anda gerçekleştirilen Sabah Namazları buluşmaları çerçevesinde İl ve İlçelerimizde yaptığımız planlama ile gençlerimizin yoğun katılımları ile gerçekleştirmiş olduğumuz "Gençler Sabah Namazında Buluşuyor" etkinliklerimiz ile;
"Amacımız gençlerin camiye gelerek toplu halde cemaatle namaz kılmalarını ve bu alışkanlığı kazanmalarını sağlamak. Milli manevi değerlere sahip gençlerimizin Ülkesine ve Bayrağına daha faydalı olacağı olacaklardır."

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak gençlik merkezlerimiz ve tüm birimlerimizce gençlerimiz ile birlikte manevi ve kültürel değerlerimizi korumak için Sabah Namazı Buluşmaları ile sosyal, kültürel ve sportif içerikli projelerimiz gerçekleştirilmeye devam edecektir.
Bu bağlamda bugün burada Spor Salonlarımızı, Gençlik Merkezlerimizi dolduran gençlerimizle birlikte Sabah Namazında Camilerimizi doldurduk.
Faaliyetlerimizde bizlere her zaman destek olan başta Sayın Valimiz Cevdet Can' a, Tokat Belediye Başkanımız Av. Eyüp Eroğlu'na İl Müftülüğümüze, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve ilimiz STK temsilcilerine şahsım, kurumum ve gençlerimiz adına teşekkür ediyorum "dedi

"Gençler Sabah Namazında Buluşuyor" etkinliğimiz Namaz sonrası Tokat Belediyesi tarafından Ali Paşa Camisinde verilen 800 kişilik kahvaltı programı ile sona erdi.

Sayfa Başı