ÇÖP KONTEYNERLERİ YERALTINA ALINIYOR | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

ÇÖP KONTEYNERLERİ YERALTINA ALINIYOR

Tokat’ta temizlik işlerinde yeni çöp toplama...

2016-12-22
ÇÖP KONTEYNERLERİ YERALTINA ALINIYOR

Tokat'ta temizlik işlerinde yeni çöp toplama sistemi hayata geçiriliyor.
Tokat'ın çehresini değiştirecek olan yeni yeraltı çöp konteynerlerinin ilk monteleri yapılıyor. Başlatılan bu çalışma kapsamında bugün 5 adet çöp konteyneri daha yeraltına alındı.


İlk pilot uygulamanın başladığı alanlardan biri olan okul alanları ile merkezi noktalarda Tokat Belediyesi tarafından kendi imkânları ile üretilen yeraltı çöp konteyneri sistemine geçilmeye başlandı. Daha temiz bir Tokat için tüm çöp konteynerleri aşama aşama yeraltına alınacak. Yeraltı konteyner sistemine geçilen noktalarda fiziki görüntü de güzelleşiyor. Görüntü kirliliğinin engellenmesi yanında çevreye kötü koku ve bakteri yayılmasının da önüne geçiliyor.
Son olarak Tokat 48. Piyade Alay Komutanlığı bahçesindeki çöp konteynerlerinin belediye ekipleri tarafından yeraltına montesi devam ediyor.
Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Daha temiz bir Tokat için düğmeye basmış bulunuyoruz. Bu proje bizim Tokat için çok önem verdiğimiz bir çalışmaydı. Yeni sisteme ait ilk konteynerlerimizi belediyemizde kendi imkânlarımızla üreterek montelerini yapmaya başladık. Gerek geri dönüşüm konusunda bir farkındalık oluşturmak gerekse ilimizdeki çöp meselesini mümkün olduğu kadar ortadan kaldırmak için süreç içerisinde ekonomik yöntemlerle çöp konteynerlerimizi yeraltına alacağız. Ayrıca bu sistemle tasarruf sağlayacağız. Bugün itibariyle şehrimizde bir kısım bölgelerde poşet çöp, bir kısım bölgelerde konteyner sistemimiz mevcut. İnşallah bundan sonra görüntü ve koku kirliliğini ortadan kaldırmak ve geri dönüşme katkı sağlamak amacıyla tüm konteynerlerimizi yeraltına alacağız. Uygulamamıza ilk olarak belirlediğimiz pilot bölgelerde başladık. Ekiplerimiz şuanda 48. Piyade Alay Komutanlığı bahçesinde ve okul bölgelerinde belediyemiz tarafından üretilen yeraltı çöp konteynerlerini monte ediyorlar. Şehrimizde bugüne kadar 22 ayrı noktada yeraltı konteynerlerimizi monte ettik. Şehrimize hayırlı olsun" dedi.

Sayfa Başı