Fide Ön Kuluçka Merkezi Tokat'ta Açıldı | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Fide Ön Kuluçka Merkezi Tokat'ta Açıldı

Öğrencilerin projelerini geliştirip şirket kurarak ticari hayata ...

2016-12-23
 Fide Ön Kuluçka Merkezi Tokat'ta Açıldı

Tokat TEKNOPARK bünyesinde, öğrencilerin projelerini geliştirip şirket kurarak ticari hayata adım atabilecekleri bir merkez hayata geçirildi.

İlimizde AR-GE ve yenilikçilik kapasitesini artırarak, ülke ekonomisinin gelişmesinde önemli bir yeri bulunan Kamu-Üniversite-Sanayi (KÜSİ) işbirliğini güçlendirmek, kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları arasında koordinasyon ve yönlendirme faaliyetlerini yürütmek amacıyla kurulan "Tokat Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu 2016 Yılı 2. Toplantısı" Vali Cevdet Can başkanlığında Tokat TEKNOPARK'ta yapıldı.

KÜSİ toplantısından önce, TEKNOPARK bünyesinde faaliyet gösterecek olan Fide (Fikirden Değere) Ön Kuluçka Merkezi'nin açılışı yapıldı.

Açılışı yapılan merkeze ilişkin bilgiler veren Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mihriban Coşkun Arslan, "Üniversitedeki lisans ve lisansüstü eğitim gören öğrenciler bazı projeler hazırlıyorlar. Daha sonradan ticarileşip şirket oluşturulabilecek projeler bunlar. Hazırlanan bu projeler yarışmaya tabi tutuluyor. Aralarından seçilen projeler bu merkeze alınıyor. Öğrenciler burada aldıkları destekle projelerini geliştiriyorlar. Geliştirilen projeler daha sonra kuluçkaya geçecek. Bu aşamada öğrencilerimiz sanayiden de destek alabilecekler. Proje sahipleri nihayetinde şirket kurarak ticari hayata adım atabilecekler" dedi.


Açılışın ardından merkez gezildi, açılış pastası kesildi.

Ardından gerçekleştirilen KÜSİ toplantısının açılışını yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Halil İbrahim Yüksel, kurulun yılda en az iki kez toplanacağını ve faaliyetlerin kurul üyeleri ile paylaşılacağını belirtti.

2016 yılı faaliyet raporunu sunan KÜSİ İl Koordinatörü ve GOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kasap ise KÜSİ'nin vizyonu, amacı, ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Daha önce kamu-üniversite ve sanayinin birbirinden bağımsız olarak çalıştığını dile getiren Kasap, böyle bir oluşumun Türkiye için çok önemli olduğunu söyledi.

KÜSİ'nin son altı ayda gerçekleştirdiği faaliyetlerden de söz eden Kasap, 19 adet bilimsel toplantı, konferans ve seminer gerçekleştirdiklerini, ayrıca 23 adet firma ziyaretinde bulunduklarını belirtti.

Ziyaret edilen firmaların yetkililerine belge takdimi esnasında konuşan Vali Cevdet Can ise, "Kamu-Üniversite-Sanayi" işbirliğinin yıllardır söylenen, fakat bir türlü icraata geçmeyen bir konu olduğunu, hükümetimizin de çok önem verdiği bu konunun mutlaka yaşatılması gerektiğini söyledi.

Sayın Başbakanımızın, "Sorunları torunlara bırakmayacağız" sözünü hatırlatan Vali Can, "Fikir alış verişi, istişare çok önemli. Firma ziyaretlerini mutlak suretle devam ettirmemiz lazım. Herkes yaptığı işin, yaşadığı şehrin dolayısıyla ülkesinin itibarını artıracak. İtibarı artmış bir ülkede herkesin itibarı artar" dedi.

Bu toprakların çok kıymetli olduğunu, daha da kıymetli hale geleceğini dile getiren Vali Can, "2035'te Türkiye tarım konusunda çok önemli bir yere gelecek. Çok kıymetli bir coğrafyada yaşıyoruz. Topraklarımızın kıymetini bilelim. Şunu da unutmayalım ki biz savaş halindeyiz. Terör örgütleri etrafımızı sarmış durumda. Şehitlerimiz, son nefeslerini bizim için verdiler. Milletimizin refahı, ülkemizin huzuru için verdiler. Onlar görevlerini yaptılar, sıra bizde. Bizler de ülkemizin bekası için üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapacağız" dedi.

Toplantıda söz alan sanayiciler ise, kendilerinin devletten bir takım beklentilerinin olduğunu, bu beklentilerin tespit edilmesi noktasında KÜSİ'nin varlığının ve gerçekleştirilen firma ziyaretlerinin önemli olduğunu dile getirdiler.

Toplantının ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.

Toplantıya Vali Cevdet Can'ın yanı sıra Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Tokat TSO Başkanı Ahmet Arat, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü H. İbrahim Yüksel, KÜSİ İl Koordinatörü Prof. Dr. Ali Kasap, Tokat Teknopark AŞ Genel Müdürü Doç. Dr. Ahmet Fenercioğlu, OKA Tokat Yatırım Destek Ofisi İl Koordinatörü Mehlika Dicle, kurum müdürleri, akademisyenler ve sanayiciler katıldı.

Sayfa Başı