KAYMAKAM DEMİR ERBAA'YA VEDA ETTİ | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

KAYMAKAM DEMİR ERBAA'YA VEDA ETTİ

Balıkesir’in merkez ilçesi Karesi ’ye atanan Abdulkadir Demir...

2016-12-26
KAYMAKAM DEMİR ERBAA'YA VEDA ETTİ

İçişleri Bakanlığının 02 Kasım 2016 tarihli Resmi gazetede yayımlanan Atama Kararı ile Balıkesir'in merkez ilçesi Karesi 'ye atanan Kaymakamımız Sayın Abdulkadir Demir'e, 24 Aralık Cumartesi gecesi veda yemeği düzenlendi.

Yemeğe Reşadiye Kaymakamı Sayın Faruk ERDEM, Niksar Kaymakamı Sayın Selami KAPANKAYA, Erbaa Belediye Başkanı Sayın Hüseyin YILDIRIM, kurum amirleri ve personeli, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Geniş bir katılımla gerçekleşen veda yemeğinde program, Yazı İşleri Müdürümüz Sayın Erkan YAZICI' nın açılış konuşması ile başladı.

Belediye Başkanımız Hüseyin YILDIRIM' ın samimi ve içten dileklerini içeren konuşmasının ardından; Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Yıldırım, İlçe Emniyet Müdür V. Sayın Sefa KALEBAY ve Yazı İşleri Müdürümüz Sayın Erkan YAZICI, Kaymakamımız Sayın Abdulkadir Demir'e hediyelerini takdim ettiler.

Kaymakamımız Sayın Abdulkadir DEMİR veda yemeğindeki konuşmasında;

"İyi işler yapma, bir işe yarama niyeti ve hedefi ile sorumluluğu ağır, hesabı ağır hizmet makamına Bismillah deyip adım atışım dün gibi. Tarih 6 Eylül 2012

Sorumluluk varsa hesabı vardır, Hakk hesap sorar, karşılığını verir anlayışı ve inancıyla;

-İnsana yüklenen manayı öncelikle anlayıp, her işte Hakk'ın rızasını talep ettim.

Milletime hizmet ederken tüm Erbaalının Kaymakamı olacağıma söz verdim. Bunun içinde Devletin Kaymakamı duruşunu tüm meslek hayatımda olduğu gibi muhafaza ettim.

Attığın Taşlar dokunur bir bir başına hakikati gereği İYİ, DOĞRU, GÜZEL işlere meylettim.

İşlerin iyi, doğru, güzel olması için adaletli olmaya özen gösterdim.
Bir işe yaramayı, vakti boş geçirmemeyi, sevgiyi, saygıyı artırmayı, birlikteliği muhafaza ve güçlendirmeyi, derde derman, yaraya merhem olmayı, yolda kalmışa yoldaş, öksüze ana, yetime baba, kimsesizin kimsesi, el bekleyenin elinden tutan el olmayı, aşı olmayana aş ,işi olmayana iş, yaralı gönüllere hekim olmayı hedefleyip ,dert ve dava sahibi olup bu uğurda çalıştım, çalışıyorum.
Adam ol adam yolu yolum oldu, gücümce, becerebildiğimce, naçizane, acizane,
İnsana insanca baktık. Ayırmadık senden benden diye. Herkese ne hakkı varsa verme gayretinde olduk. Kapımız açık oldu. Kapı açık olmalıydı ki, herkes rahatlıkla ulaşıp dertli derdini, dost gönlünü paylaşabilsin diye.

Öyle zamanlar oldu ki insanlıktan keyif aldım. İnsan olmak, insanlık eylemek ne güzel dedim, derde derman, yaraya merhem, gönüllere dost olunca.

Çok güzel dostluklar kurduk. Kimi zaman taksi esnafı dostlarımla, kimi, zaman esnaf, eşrafımız ve sanayicimizle, kimi zaman Erbaalı vatandaşlarımızla velhasıl dostlarımızla kurulan gönül meclislerinde, Erbaa ve Erbaalının ihtiyaçları ve dertleri hakkında karşılıklı haberdar olduk. Haberdar olduğumuz hususlarda çareyi hemen bulma gayretin de olduk.

Allah razı olsun duaları hazinemiz, sermayemiz oldu.

Daima insanı, insanlığı, Erbaa'yı, vatanımı, milletimi, devletimi yani bütünü düşünerek hizmet etme niyet, gayret ve çabasında olduk. Hamd olsun, Allah çok güzel işler nasip etti.

Önce İYİ İNSAN, SONRA İŞİNİ İYİ YAPAN İNSAN OLMAYA niyetim, gayretim ve çabam oldu, olmakta,Erbaa ve Erbaalı derdim ve davam oldu. İnsanı nasıl yaşatırız, Erbaa' yı nasıl geliştirebiliriz, değiştirebiliriz soruları endişemiz oldu. Vakit geçirme, doldurma niyetinde olmadık. Arandığında bulunabilir olmayı tercih ettik.

İnsan-İnsanlıkla ilgili; İYİ İNSAN hayalimiz, hedefimiz oldu. İYİ İSAN YETİŞTİRME derdimiz oldu. Biliyorduk ki, derdiniz olmayan bir şey uğraşınız olmuyor. Çözülmesi gereken meseleler dairesine girmiyor.

İYİ İNSAN Yetiştirme hedefini gerçekleştirmek için kurumsallaşmasına da yani kalıcı olmasına dikkat ederek iş yaptık.İYİ İNSAN temelinin üstüne, İŞİNİ İYİ YAPAN İNSAN ‘ın inşa edilmesini gündemde tuttuk. Kadim yani bilinen en eski bilgidir ki, ancak ve ancak İYİ İNSAN; yani endişesi insan ve insanlık olan insan bilgiyi kullandığında İŞİNİ EN İYİ YAPAN İNSAN dır.

Derdimiz Erbaa, Erbaalı oldu dedik. Kurumlarıyla, kuruluşlarıyla, sivil toplum örgütleriyle, yani bir bütün olarak Erbaa'yı nasıl geliştirebiliriz, değiştirebiliriz, ilerletebiliriz hedefimiz oldu. Bu uğurda hep beraber istişare ettik.

Köylerimizin alt ve üst yapılarından, Erbaa'mızın sanayine, tarımına, hayvancılığına, ticaretine, kültürüne, ormanına, sağlığına, turizmine eğitimine ve diğer tüm alanlarına dair hayal, hedef, niyet, gayret ve çalışmalarımız oldu. Olanlar ortada, ne yapıldığını burada söylemeye gerek ve lüzum yok.

Velhasıl her alanda hayal-hedeflerimiz oldu. Vizyon yani bakış açısı oluşturmaya çalıştık. Belirlenen vizyon-bakış doğrultusunda, birlikte misyon-görev üstlendik, çalıştık. İşle ilgisi olanların katkısını mutlaka sağladık.

Prensipli, ilkeli çalışmalarımızda en büyük desteğim ailem oldu. Biliyorduk ki iyi işlerde zorluklar çoktur.

Hakk şerleri hayreyler/zan etme ki gayr eyler
Arif anı seyr eyler/Mevla görelim neyler/Neylerse güzel eyler
Tevekkülü ile eşim ve çocuklarım la öncelikle zorluklara razı olduk ve katlandık. Eşime ve çocuklarıma minnet ve şükranlarımı bir borç biliyorum.

Koca yürekler, gönüller tanıdık, doğru ve doğruların yanında olan, duran, doğruyu haykıran, Amirinden, memuruna, sivil toplum örgütlerine, il genel meclisi üyelerine, muhtarlarına, sanayicisine, esnafına, eşrafına, çiftçisine, işçisine, çocuğuna, gencine, Erbaalısına. Hep birlikte omuzladık zorlukları. Minnet ve şükranlarımla teşekkür ediyorum koca yüreklere, gönüllere.
Çok yakın çalışma arkadaşlarıma, müdüründen, şefine, memuruna - işçisine, Kaymakamlık, vakıf, özel idare çalışanlarıma ve tüm kurum kuruluş amir ve memurlarına, özellikle projelerde görev verdiğimiz dostlarımıza, gönüllü ve isteyerek çalışmalarından dolayı ayrıca çok teşekkür ediyorum.

Sevgili, kıymetli muhtarlarım; en fazla mesaiyi sizlerle de yaptık. İşinize, derdinize fazlasıyla sahip çıktınız. Koca gönlünüze, yüreğinize minnet ve şükranla teşekkür ediyorum.

Çalıştığım süre zarfında görev yapan önceki ve şimdiki Erbaa merkez ve belde Belediye başkanlarına destek ve katkılarından dolayı teşekkür etmek istiyorum.

Zaman mekânda ayrılık zamanı, Gönüllerde değil. Gök kubbede hoş bir sada bırakabildikse ne mutlu bize. Unutmayın ki Balıkesir'de bir eviniz, kapınız ve dostunuz var.

Bizden yana hakkımız herkese helal olsun. Sizler de hakkınızı helal edin.

Allah yar ve yardımcınız, yardımcımız olsun.

Allaha ısmarladık." diyerek konuşmasını bitirdi.

Sayın Abdulkadir Demir'in yapmış olduğu projeleri anlatan slayt gösterisi ve "Erbaalının Gözünden Sayın Abdulkadir DEMİR" adlı sunumlar, fotoğraf çekimleri ve misafirlerle vedalaşmaların ardından program sona erdi.

Kaymakamımız Sayın Abdulkadir DEMİR bugün (26.12.2016) Erbaa Hükümet Konağı Personeli ile vedalaşmasının ardından İlçemizden ayrıldı.

Sayfa Başı