ŞEHİTLERİMİZ, AĞITLARLA ANILDI | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

ŞEHİTLERİMİZ, AĞITLARLA ANILDI

Tokat Belediyesi ile Tokat Erzurumlular Eğitim Kültür ve...

2017-01-01
ŞEHİTLERİMİZ, AĞITLARLA ANILDI

Tokat Belediyesi ile Tokat Erzurumlular Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından başta 15 Temmuz gecesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine direnerek kahramanlık sergileyen vatandaşlarımız ile tüm şehitlerimiz anısına "Şehitlere Ağıt" programı düzenlendi.

26 Haziran Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlen program, Tokat Erzurumlular Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Yavuz Şentürk'ün selamlama konuşması ile başladı.

Ardından kürsüye gelen Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, "Anadolu'nun Mayası" olarak nitelediği Erzurum ve Tokat'ın, vatanı için canını feda etmekten çekinmeyen insanların diyarı olduğunu dile getirdi.

Başkan Eroğlu yaptığı konuşmada; "Tokat, Âlimler Konağı, fazıllar yurdu, Şeyh-i Şirvani'nin yurdu deriz bunlarla birlikte Çanakkale'ye on beş yaşındaki evladını gönderen ‘Şehitler Diyarı' deriz.

Özellikle son dönemlerde vatanı, bayrağı için canını feda eden yiğit şehitler diyarıdır. Bugün her ne kadar Erzurumlu olsa da Tokatlı olan Tokat'ta yaşayan Dadaşlarımızla birlikteyiz. Erzurum'da, Tokat'ta Anadolu'nun mayasıdır. Bu iki şehir asla vatana ihanet etmeyen yiğitlerin diyarıdır.

Konu vatansa, konu şehitlerimizse bizi biz yapan bu duyguları yaşatmak adına bugün güzel bir ağıt programı düzenlemek istedik.

Allah'ın nasıl ki, rahmeti, merhameti o kadar bol ve hak ise, Cenabı Allah'ın kahrı ve gazabı da o kadar haktır. Bugün, bu ülkenin birliğine ve dirliğine göz diken, bu milleti kan ve gözyaşı ile üzen tüm hainleri tüm unsurları Allah Kahhar ismi ve sıfatı ile kahretsin.

Ecdadımızın bize bıraktığı bu güzel topraklarda, Al Bayrağımızın altında ezan sesleri ile birlikte yaşamayı Cenabı Allah nasip etsin. İnşallah geleceğimiz çocuklara bu güzel ülkeyi bırakmayı, hep beraberce yaşamayı nasip etsin" dedi.

Konuşmasına, "Mübarek ve bereketli toprakların cömert insanları" hitabıyla başlayan Vali Can, Erzurum denince akla Anadolu'nun yiğit ve fedakar insanının geldiğini söyledi.

Vali Can, "Biz sizleri seviyoruz. Sizlerin vatan aşkınızı, Allah için birbirinizi sevmenizi seviyoruz. Şehitlerimiz bu vatan için, din için, bayrak için görevlerini layıkıyla yerine getirdiler. Onlar, son nefeslerini bizim nefes almamız için verdiler. Onları rahmetle, minnetle anıyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Türk-İslam tarihinin başlangıcından 15 Temmuz'a kadar, kahraman milletimizin vatanı için verdiği mücadeleyi anlatan sinevizyon gösterisi sunuldu.

TRT sanatçısı Erzurumlu Aysun Gültekin tarafından, birbirinden güzel kahramanlık türküleri ve ağıtların seslendirildiği duygu yüklü gecede, bazı katılımcıların zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

"Şehitlere Ağıt" gecesine Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu'nun yanı sıra Vali Cevdet Can, Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İl Jandarma Komutanı J. Albay Hidayet Arıkan, İl Müftüsü Ahmet Erdem, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mehmet Erşan, Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz, şehit ve gazi dernek temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Program, hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

Sayfa Başı