102 YIL SONRA AYNI RUHLA MÜCADELEMİZE DEVAM EDİYORUZ | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

102 YIL SONRA AYNI RUHLA MÜCADELEMİZE DEVAM EDİYORUZ

Tokat'lı Gençler Şehitler için yürüdü...

2017-01-08
102 YIL SONRA AYNI RUHLA MÜCADELEMİZE DEVAM EDİYORUZ

BAŞKAN EROĞLU: 102 YIL SONRA AYNI RUHLA MÜCADELEMİZE DEVAM EDİYORUZ

Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, 102. Yılında Sarıkamış Şehitlerini anma yürüyüşüne katıldı. Tokat GaziOsmanPaşa Stadyumu önünden başlayan yürüyüş, Erenler Şehitliğinde sona erdi. Erenler Şehitliğinde Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından başta Sarıkamış Şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimize dualar edildi.

Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Cumhuriyet Meydanında son bulan yürüyüş programında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başkan Eroğlu, 102 Yıl sonra aynı ruhla mücadelenin devam ettiğini belirtti.

Şehitler tepesinin asla boş kalmayacağını belirten Başkan Eroğlu; "Bugün 102. yılında Sarıkamış'ta verdiğimiz 90 Bin Şehidimizi anmak, ruhlarını şad etmek için Gaziosmanpaşa Stadyumu önünden Erenler Şehitliğine kadar yürüyüş yaptık. Erenler Şehitliği'nde başta Sarıkamış Şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimize dualar ettik.

Bizler Fedakar Ecdadın torunları olarak vefakar gençliğimizle birlikte Sarıkamış'ı unutturmamak, gelecek nesillerimize bu destanı anlatmak için gayret ediyoruz. Geçmişini bilmeyenin geleceğini başkaları tanzim eder. Bu vatan kolay kazanılmadı. Geleceğimiz çocuklarımıza bizler bunu armağan edeceğiz. Bir milletin nasıl dirildiğini anlatacağız. Onun için Sarıkamış Destanı önemlidir, verilen mücadele önemlidir. ‘Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır' diyerek Kars Sarıkamış'ta canlarını bu vatan, bu bayrak için feda eden atalarımızı, dul kalan analarımızı, yetim kalan çocuklarımızı hatırlıyoruz. Bugün de yine yedi düvel tüm ülkemizin, Anadolu'muzun dört bir yanında, dışarıda ve içerideki yerli işbirlikçileri de bularak ülkemizi tekrar o dönemlere götürmeye gayret ve çaba göstermeye çalışıyorlar. Ama onlar şunu bilsinler ki, bu toprağın her karışında şüheda, her tepesindeki türbeler, buraların manevi bekçileridir. Şehitler tepesi asla boş kalmayacaktır.

Bizler bu topraklarda bir ve beraber şekilde al bayrağın altın yaşayabiliyorsak bunu aziz şehitlerimize borçluyuz. Türkiye ilelebet payidar olacaktır. Kıyamete kadar bu topraklarda kalarak bir karış toprağımızı vermeyeceğiz. Bugün 102 yıl sonra aynı ruhla 15 Temmuz ve sonrasında mücadelemize devam ediyoruz, devam edeceğiz.

Başta Sarıkamış Şehitlerimiz olmak üzere, Çanakkale Şehitlerimize, 15 Temmuz Şehitlerimize ve bu cennet vatanın bekası için canlarını veren tüm Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Sayfa Başı