KEMAL KIVIRCIOĞLU İLKOKULU ÖĞRETMENLERİ AVRUPA YOLUNDA | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

KEMAL KIVIRCIOĞLU İLKOKULU ÖĞRETMENLERİ AVRUPA YOLUNDA

Oynayarak Öğretelim,Eğlenerek Öğrenelim Projesi ile ....

2017-01-16
KEMAL KIVIRCIOĞLU İLKOKULU ÖĞRETMENLERİ AVRUPA YOLUNDA

Tokat Erbaa Kemal Kıvırcıoğlu İlköğretim okulu ‘Oynayarak Öğretelim,Eğlenerek Öğrenelim' başlıklı projesi Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Erasmus+Programı Okul Eğitimi Personel hareketliliği faaliyeti kapsamında kabul edilerek bir başarıya daha imza attı.

Erbaa Kemal Kıvırcıoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Erdal Söylemez yaptığı açıklamada: Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan Erasmus+Programı Okul Eğitimi Personel hareketliliği faaliyeti kapsamında 2016 yılı Teklif çağrısı döneminde sunduğumuz 2016-1- -TR01- 027047 numaralı ve ‘Oynayarak Öğretelim,Eğlenerek Öğrenelim' başlıklı projemiz uygunluk kriterlerini karşılayarak değerlendirmeye tabi tutulmuş ve yeterli puanı sağlaması sonucunda 16752 Avro hibe desteği ile kabul edilmiştir.

Projemiz amacı 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren müfredata giren Oyun ve Fiziki Etkinlik dersi kazanımlarının öğrencilere aktarmada öğretmen yeterliliğini artırmak.Talim Terbiye Kurulu tarafından haftalık 5 saat olarak programa konulan ve 108 kazanımın verilmesi planlanan oyun ve fiziki etkinlik dersi yapılan bu değişikliğin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen amacına uygun olarak işlenememektedir. Öğretmenler bu dersi Türkçe,Matematik gibi derslerin yapıldığı takviye etütlere dönüştürmektedirler.Oyun ve Fiziki Etkinlik dersleri işlenemediği için başta dersin 108 kazanımı olmak üzere, kazanımlar verilememekte dolayısıyla kalıcı öğrenme ve bilginin hamalı bir gençlik yetiştirilmektedir.

Temel eğitim öğrenci ve öğretmenlerinin karşılaştığı bu sorunu çözebilmek için proje kapsamında 22-28 Ocak 2017 tarihleri arasında Çek Cumhuriyetinde temel eğitim veren bir okulda 12 sınıf öğretmenimizle iş başı izleme yapacağız. Oyun ve Fiziki Etkinlikler dersinde kazanımları verilen hangi etkinlikleri yapıp nasıl işlediklerini gözlemleyeceğiz.Katılımcılarımız projeden edinecekleri yeterlilikleri öğrencilerin nitelikli eğitimine hizmette kullanacaklardır.Edineceğimiz bu tecrübe kişisel ve kurumsal anlamda katılımcılara değer katacaktır.Kurumuzun başarısına pozitif katkı yapacak ve kurumsal kimliğimize prestij kazandıracaktır.Projemiz okulumuza Avrupalılık kültürü ve uluslar arası bir tecrübe kazandıracaktır. Bu proje ile inşallah Türkiye'nin Avrupa ile Entegrasyonunda,eğitimde Avrupa standartlarını yakalamasında kurumsal sorumluluğumuzu yerine getireceğiz.dedi.

Sayfa Başı