KANAL TOKAT PROJESİ | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

KANAL TOKAT PROJESİ

Yeşilırmak Havzası Koruma Eylem Planı Toplantısı...

2017-01-18
KANAL TOKAT PROJESİ

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Amasya'da yapılan Yeşilırmak Havzası Devlet Su İşleri (DSİ) Yeşilırmak Havzası Koruma Eylem Planı Toplantısına katıldı.

Toplantıya; Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu'nun yanı sıra Tokat Valisi Cevdet Can, Amasya Valisi Salih Işık, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Sivas Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, Samsun Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Karaaslan, DSİ 7. Bölge Müdürü Ahmet Kanık ile çeşitli kurumlardan ve çevre illerden temsilciler katıldı.

Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu yaptığı açıklamada; "Önemli bir su kaynağını içinde barındıran bölgemizde su kaynak israfını önlemek, suyun daha etkin ve verimli kullanılmasını sağlamak amacıyla Tokat, Samsun, Amasya, Çorum illeri olarak Yeşilırmak Havza Yönetim Heyetini oluşturarak 2017 yılının birinci toplantısını gerçekleştirdik.

Amasya Valisi Salih Işık'ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda Yeşilırmak Havzasında akarsu ana ve yan kollarda kirliliği önlemek maksadıyla Yapay Sulak Alanlarının oluşturulması, Su Kaynaklarına yapılan müdahalenin izlenmesi ile ilgili genelgenin değerlendirilmesi, Yeşilırmak Havzası içerisinde bulunan İllerimizde yapılan Su Koordinasyon Toplantıları kararlarının değerlendirilmesi gibi konular ele aldık.

Yeşilırmak Havzasına isim veren ilimiz sınırları içerisinden geçen Yeşilırmak Nehrine değer kazandırmak amacıyla yapımına başlayacağımız Kanal Tokat Projesi'ni inşallah en kısa sürede tamamlayacağız. Projemiz ile Yeşilırmak Nehri ayrı bir prestije kazanacak. Heyet olarak aldığımız kararların ilimiz ve bölgemiz için hayırlar getirmesini dilerim dedi.

Toplantıda ayrıca gündemde yer alan diğer konular da görüşülerek karara bağlandı ve Amasya Valisi Salih Işık'ın kapanış konuşmasıyla sona erdi.

Sayfa Başı