ERBAA'DA OSMANLI HAFTASI BAŞLADI | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

ERBAA'DA OSMANLI HAFTASI BAŞLADI

Erbaa Belediyesinin 3’üncüsünü düzenlediği Osmanlı Haftası...

2017-01-27
ERBAA'DA OSMANLI HAFTASI BAŞLADI

Tokat'ın Erbaa ilçesinde Erbaa Belediyesinin 3'üncüsünü düzenlediği Osmanlı Haftası Etkinliklerinin açılış programı renkli görüntülere sahne oldu.

Erbaa Belediyesinin tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Osmanlı Haftası Cuma Namazından sonra düzenlenen kortejle başladı. Mehteran takımı eşliğinde başlayan yürüyüşe Erbaa Kaymakamı Bülent Karacan, Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, ilçe protokolü, 15 Temmuz gecesi tankın önüne yatan Metin Doğan ve vatandaşlar katıldı.

Bu yıl 34'üncü Osmanlı Padişahı 2'inci Abdülhamid temasıyla yapılan 3'üncü Osmanlı Haftası Etkinliğinin açılış töreni mehter takımının konseri ve Erbaa Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından mizansen gösterisiyle başladı.

Osmanlı Haftası Etkinliklerini geçmişi anmak ve anlamak için düzenlediklerini ifade eden Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım "Bu programın duyuruları yapıldığı günden bu güne bir çok genç kardeşim, bir çok hanımefendi, beyefendi ‘Çok güzel bir iş yapıyorsunuz, tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum' dediler. Ama bazıları dediler ki ‘Neden böyle bir etkinlik yapıyorsunuz, neden Osmanlıyı anıyorsunuz?' diye de bize sordular. Osmanlıyı anlamak kendini anlamak demek bizim için. Nasıl ki elmasların içinde en değerlisi Kaşıkçı Elmasıysa en değerli medeniyet Osmanlı medeniyetidir. En değerli topraklar hangi topraklar? Anadolu topraklarıdır. İşte o yüzden biz de dedik ki Osmanlıyı analım, Osmanlıyı anlayalım dedik. Biz 10 yıllık, 50 yıllık, 100 yıllık veya 500 yıllık bir toplum değiliz.

Bizim kökümüze baktığınız zaman Cumhuriyet de dayanır, Osmanlıya da dayanır, Selçukluya da dayanır, Orta Asya'ya da dayanır. Bugünleri okuyabilmemiz için bunları bilmemiz gerekiyor. Bugünün Türkiye'sini anlamamız için köklerimizi görmemiz gerekiyor." dedi. 2'inci Abdülhamid'in anıldığı bir programa geldiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Metin Doğan " 15 Temmuz gecesi benim amacım o tankları durdurmak falan değildi. Benim amacım insanların şoka girmiş olduğunu düşündüğüm için o insanları hızlı bir şekilde sokağa dökmek istedim. Sokağa dökmek için de canlı yayında paletlerin altında birinin ezilmesi gerektiğine inandım. O kişi ben olmak istedim. Eylemimi o yüzden yaptım." dedi.

Ulu Hakan Abdülhamid Han'a Mektup Yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından etkinlik alanına kurulan çadırda ikramlar ve müzik dinletisi gerçekleştirildi. Geleneksel okçuluk gösterilerinin ardından açılış programı sona erdi. Osmanlı Haftası etkinliklerinin Çarşamba gününe kadar devam edeceği belirtildi.

Sayfa Başı