Erbaa'da Milli İstihdam Seferberlik Toplantısı Düzenlendi | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Erbaa'da Milli İstihdam Seferberlik Toplantısı Düzenlendi

Tokat’ta başlayan Milli İstihdam Seferberlik toplantılarının ikincisi...

2017-02-16
Erbaa'da Milli İstihdam Seferberlik Toplantısı Düzenlendi

Tokat'ta başlayan Milli İstihdam Seferberlik toplantılarının ikincisi Erbaa'dadüzenlendi.

Toplantıya Vali Can'ın yanı sıra Erbaa Kaymakamı Bülent Karacan, Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, Erbaa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Gökalp Coşkun ve iş sektörü temsilcileri katıldı.
Erbaa Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda düzenlenen toplantıda açılış konuşması yapan Sayın Valimiz Cevdet Can, "Bu toprakları kalkındırmak için yola koyulduk. Bunda da baya mesafe alındı. Bugün özel bir konu için aranızdayız. Erbaa zaten başlı başına bir marka. Hiçbir devlet katkısı olmadan Türkiye'de sanayileşen Türkiye'de ender kentlerden bir tanesi. O yüzden Erbaa başlı başına bir marka. Muhteşem bir şehir. Kendi göbeğini kendisi kesmiş şimdiye kadar. Allah güzel bir coğrafya vermiş size. İyi bir müteşebbis ruha sahipsiniz. Burada 1960'larda Erbaa ilçeyken sanayi lafını kullanmış" dedi.

Erbaa'nın büyük bir geçmişe, mirasa sahip olduğunu ifade eden Sayın Valimiz Cevdet Can, "İnşallah bu mirası geleceğe taşıyacağız. Bundan şüpheniz olmasın. Erbaa Tokat sıralamasına koyduğumuz zaman gelişmişlik bakımından 50 ilçeden biri. Çarşamba Bafra'dan sonra geliyor. Böyle bir kaliteye sahipsiniz. Tokat'ın gelişmişliğinde çok büyük katkınız var" diye konuştu.

Vali Can'ın konuşmasının ardından Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Bekir Fındık, SGK İl Müdür Vekili Turgut Pekdemir, iş sektörü temsilcilerine verilecek teşvikler hakkında bilgiler verdi.

Toplantı da konuşma yapan Kaymakamımız, Erbaa'nın tarım, hayvancılık, OSB ve D100 Karayolu İşletmeleri ile ilgili ön plana çıkan çalışmalar yapılacağını belirtip, iş adamlarımızın her zaman yanında olduğunu vurgulayarak, Tokat'ın en büyük ilçesi olan Erbaa'nın artık 150.000 nüfusu hedeflediğini ve daha iyi yerlere gelmesi için el birliği ile işlerin yürütüleceğini söyledi.

Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım ve Erbaa TSO Başkanı Gökalp Coşkun ilçenin kalkınmasına yönelik yapılacak çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıda ilçenin ekonomisine ve istihdamına katkıda bulunan iş adamlarına plaket verilmesiyle sona erdi.

Toplantının ardından Vali Can ve beraberindeki protokol mensupları ilçede faaliyet gösteren tekstil fabrikalarını ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Sayfa Başı