Başkan KENT MEYDANI PROJESİNİ Anlattı | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Başkan KENT MEYDANI PROJESİNİ Anlattı

Erbaa Cumhuriyet Meydanı, Kültür Parkı ve çarşı sokak sağlıklaştırma çalışmalarını kapsayan

2017-02-23
Başkan KENT MEYDANI PROJESİNİ Anlattı

Tokat'ın Erbaa ilçesinde Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım "Kent Meydanı Projesini" anlattı. Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım'ın seçim vaatlerinden biri olan Cumhuriyet Meydanı, Kültür Parkı ve çarşı sokak sağlıklaştırma çalışmalarını kapsayan Kent Meydanı Projesi düzenlenen toplantıyla esnafa anlatıldı. Kültür Kongre Merkezinde çok sayıda esnafın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda projenin detayları ile ilgili bilgi verildi.

Toplantıda esnafın soru ve görüşlerini dinleyen Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım esnafın olumsuz etkilenmemesi için gerekli özenin gösterileceğini belirtti. Başkan Yıldırım " Geçmişte kalamayız. Eskiden esnaflık yapanlarla bugün esnaflık yapanları kıyasladığımızda hızlı bir şekilde değişim olduğunu görüyoruz. Hizmet sunumunda da değişim var. Fiziki ortamda da değişim var. Kentlerin de artık siluetlerinin değişmesi gerekiyor. Şuanda Erbaa'nın kaldırımlarında, yollarında ciddi bir eskime var. Hepsinin değişmesi gerekiyor. Belediye olarak işimiz gerçekten zor. Altyapımız çok eski. Bu sebeple her gün yollarımızı kazıyoruz. Bu yüzden yollarımız kısa sürede eskiyor. Merkezden başlayıp çevreye yayılarak yolların ve kaldırımların değişmesi gerekiyor. " dedi.

ÇARŞI YAYALAŞTIRILACAK

Meydan projesiyle çarşı içinin esnafla birlikte karar vererek belli saatlerde trafiğe kapatılacağını dile getiren Başkan Yıldırım şöyle konuştu: "Önceliğimiz meydan dedik. Önceliğimizi çarşıya verdik. Bunu öne almamızın sebeplerinden biri şu. Ramazan ayı gelecek. Bayram olacak. Bir ticari hareketlilik başlayacak. Önceliğimizi 4 çarşımıza verdik. Altyapı burada hızlı şekilde yapılırken peşinden beton atılarak üst yapı tamamlanacak. Bizim hedefimiz bayram gelmeden Gazi Bulvarında yaptığımız gibi 4 çarşımızdaki çalışmaları bitirmek. Esnafımıza en az rahatsızlığı vermek istiyoruz. Sizlerle yapacağımız bir anketle belli saatlerde giriş-çıkış olmasını istiyoruz. Sizlerle anket yapıp hangi saatlerde açık kalsın hangi saatlerde kapalı kalsın bunu belirlemek istiyoruz. İşyerlerine yük indirme bindirme durumlardı olduğunda rahatlıkla araçların girip çıkabileceği iz cepleri oluşturulacak. Elektronik dubalar yapıp kapatma saatlerine beraber karar vereceğiz."

Sayfa Başı