AK Parti'nin Tokat Mitingi | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

AK Parti'nin Tokat Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım....

2017-03-02
AK Parti'nin Tokat Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Ana muhalefet partisi Genel Başkanı'nın referandum günü yaklaştıkça sinirleri bozulmaya başladı, ayarı kaçtı. Diyor ki 'Eğer başkanlık sistemi 15 Temmuz gecesi geçerli olsaydı o zaman Türkiye diye bir şey kalmazdı.' Bak bak, lafa bak, bu ne demektir biliyor musun? Bu, milletine güvenmemek demektir, milletine inanmamak demektir, bu milleti tehdittir, 'Eğer başkanlık gelirse darbe olacak' demektir. Kılıçdaroğlu, sen bu milleti tanımayabilirsin ama bu millet 15 Temmuz'da bütün dünyaya nasıl kahraman bir millet olduğunu, nasıl aziz bir millet olduğunu gösterdi." dedi.

Yıldırım, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması sürecinde Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinge katıldı.

Yıldırım, konuşmasına Tokatlıları, "Tokat, Allah'ına kurban. Hey on beşli on beşli, Tokat yolları taşlı. On beşliler gidiyor, kızların gözü yaşlı. Bugün yine çok güzelsin Tokat. On beşlilerin şehri Tokat, Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa'nın şehri Tokat, şehitler, yiğitler diyarı Tokat, seni gönülden selamlıyorum." şeklinde selamlayarak başladı.

Tokat'ın "yiğit yatağı" olduğunu belirten Yıldırım, 15 Temmuz gecesi, Tokatlıların Fetullahçı Terör Örgütü'ne karşı göğsünü siper ettiğini, bayrağına, geleceğine sahip çıktığını hatırlattı.

15 Temmuz gecesi Tokat'ın yedi şehidi ve gazileriyle demokrasiye sahip çıktığını dile getiren Yıldırım, darbe girişimi sırasında Ankara ve İstanbul'da şehit olan Tokatlıların isimlerini söyleyerek, bütün şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere ise hayırlı, sağlıklı ömür diledi.

"Memlekete bir çivi çakmayanlar ne Tokat'ın taşlı yollarını bilir ne de bu şehrin maddi, manevi zenginliklerini bilir." diyen Yıldırım, alandaki vatandaşlara, "Büyük Türkiye için, güçlü Türkiye için, aydınlık yarınlar için hazır mı Tokat?" diye sordu.

"Evet" karşılığını alan Yıldırım, "Tokat işi bitirmiş, kırk bin kere Maşallah. Tokat, 16 Nisan'da şefkat tokadını vurmaya hazır mısın?" dedi.

"Milletin kararı, her kararın üstünde"

Amasya'dan, şehzadeler şehrinden geldiğini ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Amasya da böyle muhteşemdi, böyle güzeldi ancak Tokat bir başka güzel. Tokat sizinle bir muhteşem. İlk mitingi Amasya'da yaptık çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs'ta Samsun'a çıktıktan sonra Amasya'ya gitti. Orada bir tamim yayınladı. Ne diyordu o tamimde? 'Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır.' Milletin kararı, sizin kararınız, her kararın üstündedir. Meclisin açılmasına o gün, Kurtuluş Savaşı'nda yine millet karar verdi. İstiklal mücadelesine millet karar verdi, o mücadeleyi de zaferle noktalayan yine milletti. Cumhuriyetin kurulmasına millet karar verdi, şimdi millet yeni bir kararın arifesinde. Tokat hazır mısınız? Sandıkta güçlü bir 'evet' diyerek, cumhuriyetimizin, demokrasimizin gücüne güç katmaya hazır mısınız?"

Anayasa değişikliğini Meclise getirirken, "Sonuç ne çıkarsa çıksın." dediklerini hatırlatan Yıldırım, "Bu sonuç yeterli değil, kararı millet verecek. 367'nin üzerinde dahi çıksa yine sandık gelecek, Tokat şefkat tokadını 'hayırcılar'a bir güzel indirecek." ifadesini kullandı.

"Sizden yetki almadan adım atmadık, atmayız"

Yıldırım, AK Parti'nin, milletin partisi, milletle yürüyen bir parti olduğuna işaret eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Biz, Tokat'tan, sizden yetki almadan adım atmadık, yine de atmayız. 16 Nisan'da büyük kararı siz vereceksiniz. 16 Nisan'da son sözü siz söyleyeceksiniz. Ana muhalefet partisi Genel Başkanının referandum günü yaklaştıkça sinirleri bozulmaya başladı, ayarı kaçtı. Diyor ki 'Eğer başkanlık sistemi 15 Temmuz gecesi geçerli olsaydı o zaman Türkiye diye bir şey kalmazdı.' Bak bak, lafa bak, bu ne demektir biliyor musun? Bu, milletine güvenmemek demektir, milletine inanmamak demektir, bu milleti tehdittir, 'Eğer başkanlık gelirse darbe olacak' demektir. Kılıçdaroğlu, sen bu milleti tanımayabilirsin ama bu millet 15 Temmuz'da bütün dünyaya nasıl kahraman bir millet olduğunu, nasıl aziz bir millet olduğunu gösterdi."

Sayfa Başı