İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNE YERİNDE ZİYARET | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNE YERİNDE ZİYARET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Tokat’a gelerek ...

2017-03-12
İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNE YERİNDE ZİYARET

Tokat Valisi Cevdet Can, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem ile birlikte Tokat ve Turhal'da esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan istihdam seferberliği kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem, Tokat'a gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Vali Cevdet Cevdet Can'ın da katıldığı ziyaretler kapsamında Müsteşar Ahmet Erdem, Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Mehmet Bekçi'yi makamında ziyaret etti. "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında il ziyaretlerinin ikinci aşamasını gerçekleştirmek üzere çalışma yaptıklarını kaydeden Müsteşar Erdem, bu kapsamda 16 ilde seferberlik kapsamında ikinci defa çalışma yaptıklarını belirtti. 81 ilde ziyaretlerde bulunacaklarını belirten Müsteşar Erdem, "Hedefimiz daha güçlü bir istihdam sağlamak ve kayıt dışı istihdamı azaltmaktır. 2017 yılında 2 milyon istihdam hedefimiz var. Artı istihdam desteğimizle işverenlerin 2017 yılı içerisinde aralık sonu itibariyle çalıştırdığı işçi sayısına ilave olarak Şubat ayından itibaren işe aldığı her sigortalının asgari ücret üzerinden istihdam maliyeti olan SGK prim, işsizlik fonu kesinleri yani 773 lira devletimiz tarafından karşılanacak" dedi.



500 bin kişinin işbaşı eğitimi ile istihdamı sağlanacak ifade eden Müsteşar Erdem, "İşbaşı eğitimi sürecinde bu kişilerin maaşları devlet tarafından ödenecek. Eğitim sonunda kalıcı istihdam olur yani işveren işbaşı eğitimi alanların işine devamını isterse yeni teşvikten yaralanacak. Yani bu kişiler artı istihdam sayılıp tüm vergi ve primlerini devlet ödeyecek. İşverene sadece maaşı ödemek kalacak" diye konuştu.

Müsteşar Erdem, 1 0cak 2017 ile 3 Mart 2017 arasında toplam istihdam sayısı 264 bin 630 olduğunu belirterek, "İşsizlik oranlarını inşallah yüzde 10'un altına indireceğiz. İşçimizin, işverenimizin yanında olacak, alın terinin akıl teriyle değerlendiği, her ikisinin de hakkının korunduğu daha müreffeh bir Türkiye için çalışacağız" şeklinde konuştu.

Vali Cevdet Can, yaptığı konuşmada, Tokat'ın 2017 yılı istihdam hedefinin 15 bin kişi olduğunu söyledi. Vali Can, devletin verdiği istihdam teşviklerinden işverenlerin faydalanması gerektiğini belirtti.

Daha sonra Meydan Çarşında esnaf ziyaretlerinde bulunan Müsteşar Erdem, Vali Can ve beraberindeki protokol mensupları Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan'ı makamında ziyaret etti. Medical Park Hastanesi'ni de ziyaret eden Müsteşar Erdem ve Vali Can, Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bilal Durmaz ile bir süre görüştüler.

Daha sonra Turhal'da Dörtler Kablo, TET ve Haktin Tekstili ziyaret eden Müsteşar Erdem, Vali Can ve beraberindeki protokol mensupları, işçilerle öğle yemeğinde bir araya gelerek istek ve şikayetlerini dinlediler. Turhal'daki ziyaretlere Turhal Kaymakamı Dr. Ahmet Süheyl Üçer de katıldı.

Sayfa Başı