TUZLA TOKATLILAR DERNEĞİNDEN MUHTEŞEM GECE | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

TUZLA TOKATLILAR DERNEĞİNDEN MUHTEŞEM GECE

Tuzla Tokatlılar Derneği tarafından düzenlenen...

2017-03-19
TUZLA TOKATLILAR DERNEĞİNDEN MUHTEŞEM GECE

Tuzla Tokatlılar Derneği tarafından düzenlenen Tokatlılar Gecesi yine muhteşem geçti.

Tuzla Belediyesi tarafından Tuzladan Anadoluya programı kapsamında Tuzla Tokatlılar Derneği tarafından organize edilen gece 18 Mart Cumartesi akşamı Tuzla Nikah ve Kültür sarayında gerçekleştirildi.

Tuzla Belediyesi Himayelerinde Tuzla Tokatlılar Dernek Başkanı Nimet Temiz'in Ev Sahipliğinde Gerçekleşen Geceye AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muarem Ödemiş, Tuzla Belediye Başkanı Dr.Şadi Yazıcı,Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, SGK İstanbul İl Müdürü Murat Göktaş,TOSİAD İstanbul Şube Başkanı Ender Demirtaş, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Mali Müşavir Sebahattin Demirci, MHP Tuzla İlçe Başkanı Volkan Beşiroğlu, Tokat Konfederasyonu Başkanı Mehmet Salih Ün, Erbaa Dernekler Federasyon Başkanı Fevzi Akbulut, İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu Tuzla da Bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri Muhtarlar ve Çok Sayıda Tokatlı Katıldı.

Çanakkale Zaferinin 102 Yıldönümüne Denk Gelen Gece Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı İle Başlarken Dernek Yönetiminin Organizasyonuyla "18 Mart Konulu "Hey Onbeşli" Tiyatrosu Sahnelendi Gerçekleşen Skeç Ayakta Alkışlandı. Yöresel Sanatçı Aslı Şahin Asker Kıyafetiyle Sahne Alarak Birbirinde Güzel Eserleri Seslendirdi. Hakan Özgür 15 Temmuz Adlı Şiiri Okudu. İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu Günün Anlamına Binayen Bir Dua Gerçekleştirdi.

Tuzla Tokatlılar Dernek Başkanı Nimet Temiz Gecenin Açılış Konuşmasında Sevgili Tokatlılar Dernekler Sivil Toplum Kuruluşlarının İlk Basamağıdır. Birlikteliği Dayanışmayı Yardımlaşmayı Kültürümü Yaşatmayı ve Gelecek Nesillere Aktarmayı Amaçlar. Üyeler ve Hemşeriler Arası İletişim Kurulmasını Sağlar. Mutluluklar Paylaşarak Çoğaltılır. Acıları İse Paylaşarak Azaltır. Değerli Misafirlerimiz Derneğimizde Bu Kapsamda Tuzlada Kurulmuş İlk Güzide Derneklerdendir. 1992 Yılında Tuzlada Yaşayan Tokatlılar Tarafından Birlik Beraberlik Dayanışma Ve Kardeşlik Çatısı Altından Örf Ve Adetlerimizi Gelenek ve Göreneklerimizi Yaşatmak ve Gelecek Nesillere Aktarmayı Hedeflemiştir. Derneğimizde O Günden Bugüne Görev Yapmış Emeğini ve Desteğini Hiç Eksik Etmemiş Olan Başkanlarımıza Yönetimlerimize ve Çok Değerli Üyelerimize Şahsım ve Yönetimim Adına Teşekkür Ederim.

Tokat Anadolu Hoşgörüsünün Yaşandığı Anadolu'nun Her Güzelliğinden Örnekleri Barından Güzide Bir Şehrimizdir Derneğimizin Bir Diğer Amacı Tokat'ın Tarihinin Süzgecinden Geçmiş Kültürünü Canlı Tutmak Güzelliklerini Yaşatmak Ve Kültürümüzle Yaşadığımız Topluma Pozitif Katkı Sağlamaktır.

Yani Şu Gök Kubbede Hoş Bir Seda Bırakabildiysek Bundan Güzel Şey Yoktur Bizlerde Tuzla Tokatlılar Olarak Bu Prensiple Molla Hüsrevler Hayrettin Tokailer Gibi Şehy Mehmet Eminler Ebubekir Kaniler ve Gaziosmanpaşa İbni Kemal Seyit Aliler Gibi Bilgi ve Birikimleri İle Bulundukları Çoğrafyayı Aydınlatan Nesiller Yetiştirmek İstiyoruz. Bu Sayede Hem Ülkemizin Muhasır Medeniyetler Seviyesine Çıkmasında Bir Payımız Hem de Doğup Büyüdüğümüz Yöremize Olan Borcumuzu Bir Nebzede Olsa Ödemiş Olacağımızı Düşünüyorum Bu Kutlu Davada Sizleri de Tokat'ımıza Tuzlamıza ve Derneğimize Sahip Çıkmaya Davet Ediyorum Birliğimiz Kardeşliğimizin Pekişmesi Davamızın Başarıyla Son Bulmasını Temenni Ediyorum.

Bugün 18 Mart Olması Münasebeti İle Şanlı Ecdadımızın Kahraman Mücadelesi İle Kazanmış Olduğu Çanakkale Zaferini Kutluyor Şanlı Ecdadımızı Rahmetle Minnetle ve Şükranla Anıyorum.
Biz Tuzla Tokatlılar Olarak Şunu da Daima Diyeceğiz

Tek Bayrak

Tek Vatan

Tek Millet

Söz Konusu Vatansa Gerisi Teverruattır

Bu Organizasyonda Yaptığı Katkılardan Dolayı Tuzla Belediyemize ve Tuzla Belediye Başkanımız Sayın Dr.Şadi Yazıcı Beye Şahsım ve Yönetim Kurulum Adına Teşekkür Ediyorum İfadelerini Kullandı.

TOSİAD İstanbul Şube Başkanı Ender Demirtaş Yaptığı Selamlama Konuşmasında Buraya Çıkıncaya Kadar Yapacağım Konuşmayı ALLAH İle Bir Tek Biliyordum Ama 18 Mart Konulu Tiyatrodan Sonra Yaşadığımız O Duygu Yüklü Sahneden Sonra Sanırım Sadece ALLAH Biliyor Dedi.

Gecede AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca Tuzla Belediye Başkanı Dr.Şadi Yazıcı Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım Birer Selamlama Konuşması Yaptılar. 15 Temmuz'un Finali 16 Nisanda Yapılacağını Altını Çizerken Biliyoruz Ki Söz Konusu Vatan Olunca 15 Temmuzda Olduğu Gibi Birlik Beraberliğimiz Öne Çıkar Çanakkale Geçilmez Çünkü Hey Onbeşli Tokatlılar Var. AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca Hemşerilerine Seslendiği Konuşmasında Bizler EVET Diyoruz Sizler Ne Diyorsunuz Tokat Ne Diyor Şeklinde ki Soruya Tüm Salon Alkışlarla EVET Karşılığını Verdi.

Sayfa Başı